Wednesday , October 4 2023

PUG-ul Sucevei a fost aprobat de Guvern. Urmează publicarea în Monitorul Oficial

Guvernul a aprobat în ultima ședință Planul Urbanistic General reactualizat al municipiului Suceava. După publicarea Hotărârii de Guvern în Monitorul Oficial va avea loc o ședință de Consiliu Local în care se va stabili data de la care va intra în vigoare.

Un anunț și câteva precizări pe această temă a făcut primarul Ion Lungu la ultima conferință de presă pe care a ținut-o miercuri dimineață, din punctul său de vedere aprobarea PUG-ului reactualizat fiind importantă deoarece va duce – alături de GIS Urban – la creșterea calități actului de urbanism „acolo unde sunt multe discuții nu numai la noi ci peste tot în țară”.

Iată că după un drum de cinci ani, un drum lung și obositor având în vedere că au fost foarte multe modificări la Legea urbanismului am reușit în cele din urmă să ajungem la final cu acest PUG. Mai este nevoie să intrăm în CL să stabilim data la care intră în vigoare dar așteptăm însă ca HG-ul să fie publicat în Monitorul Oficial”, a spus Ion Lungu. Primarul a subliniat că GIS Urban va fi finalizat „prin luna septembrie”.

Ne va veni mult mai ușor să lucrăm pe partea de urbanism și cetățenii vor avea posibilitatea să intre online să vadă exact care este regimul de înălțime, să vadă diferite detalii”, a conchis Ion Lungu. (D.P.)

 

 

Vezi si

Motorina s-a scumpit din nou, prețul se apropie tot mai mult de 8 lei pe litru

Petrom, liderul pieței carburanților, a scumpit marți, 3 octombrie, motorina standard cu 5 bani pe …