Wednesday , June 19 2024

Public numeros în lunca Sucevei la inaugurarea locului de joacă din zona de agrement (FOTO)

Locul de joacă amenajat de Primăria Suceava în zona de agrement din lunca râului a fost inaugurat, sâmbătă, 1 Iunie, de Ziua Copilului.

Inaugurarea oficială a avut loc în jurul orei 10:00 deși zona de agrement din amonte de podul peste râu fusese pregătită de vineri seară, iar sucevenii au venit cu mic cu mare înainte de ora anunțată pentru deschiderea oficială.

Asta și pentru că – așa cum de altfel avea să remarce ulterior viceprimarul Sucevei, Lucian Harșovschi – la zona de agrement erau organizate mai multe evenimente, ca de exemplu unul sportiv realizat de Alianța Franceză în colaborare cu Liceul cu Program Sportiv, dar și altele cum ar fi unul care a fost organizat de către firma Tehnoworld și de EduMax. De altfel, locul de joacå a fost inaugurat de viceprimarul Lucian Harșovschi care a venit la joacă cu familia sa și chiar a făcut poze cu fetița sa Ana, feblețea acestuia.

Atât la inaugurarea oficialå a locului de joacă de la zona de agrement, cât și la alte evenimente care au fost organizate la lunca Sucevei au venit foarte mulți membri ai echipei sale ca de exemplu Sanda Maria Ardeleanu (în partea unde era organizat evenimentul Liceului cu Program Sportiv și Alianței Franceze), Florin Boghean, Mugur Corlățan, aceștia mergând alături de Lucian Harșovschi și în alte locuri unde erau organizate alte evenimente.

Cert este că începând de sâmbătă, 1 iunie la zona de agrement de pe malul râului Suceava, sucevenii mici și mai mari se pot bucura de un nou loc de joacă, ce are o suprafață de 1.880 mp (din care 590 mp covor elastic) și care include și o zonă pentru fitness exterior formată din 7 aparate.

Viceprimarul a reiterat faptul că în ziua precedentă a fost dat în folosință un alt loc de joacă realizat de Primărie în parteneriat cu firmele de salubrizare Diasil și Ritmic în apropiere de biserica Sf. Andrei din Burdujeni. Noutatea față de locul de joacă din Burdujeni sunt tocmai cele șapte aparate de fitness. „Astăzi și mâine(sâmbătă și duminică – n.red.)vor fi numeroase activități desfășurate la zona de agrement de pe malul râului Suceava, organizate de către Centrul de Dezvoltare Personală și Profesională EduMax, Liceul cu Program Sportiv și Alianța Franceză din Suceava, împreună cu Primăria Municipiului Suceava: ateliere educaționale și activități sportive, jocuri interactive, muzică, robotică, teatru, spectacole și multe altele, activități organizate pentru copii, adolescenți, dar și adulți. Vă așteptăm în număr cât mai mare, indiferent de vârstă! La mulți ani copiilor mici și mari!”, a declarat Lucian Harșovschi.

Locul de joacă din zona de agrement de la lunca Sucevei a fost de asemenea realizat după mai multe demersuri la Apele Române unde sunt proceduri mai stricte pentru a primi avizul pentru fel de fel de amenajări în lunca râurilor și de aceea Lucian Harșovschi a ținut să precizeze că pentru municipalitate în parteneriat cu cele două societăți de salubrizare nu a fost o mare problemă financiară, cât de avizare realizarea locurilor de joacă.

Pe de o parte, viceprimarul a ținut să remarce – în timpul declarației sale de presă – că alături de el se află unul din reprezentanții firmelor de salubrizare despre care s-a făcut multă vâlvă în ziua precedentă datorită asemănării cu fotbalistul Kylian Mbappe. De altfel, încercând să facă câteva glume pe seama asemănării cu Kylian Mbappe, Lucian Harșovschi i-a spus – înainte de a începe declarația oficială – că poate este cazul să îi găsească o prietenă ca să îl facă să stea mai mult la Suceava și tot înainte de a începe declarația oficială a spus, tot în glumă, că așa va face el noua echipă de fotbal.

De cealaltă parte, viceprimarul a ținut să se refere la cei de la Apele Române și de la Ministerul Mediului spunând că îi asigură că vor mai fi „căutați” de Primăria Suceava pentru a obține aprobările necesare altor amenajări în lunca râului Suceava și s-a referit în mod explicit la plantările unor arbori de mari dimensiuni „pentru a avea o oază de verdeață” de partea cealaltă a zonei de agrement, situată în aval de podul peste râul Suceava. (Dan PRICOPE)

Vezi si

Lucrările de asfaltare pe străzile Tipografiei și Leca Morariu vor fi finalizate până pe 15 iulie

Asfaltarea continuă pe mai multe străzi din municipiul Suceava, mai ales că odată cu finalizarea …