Friday , October 7 2022

PSD Suceava sustine ca datorita parlamentarilor Puterii alocatiile copiilor vor fi totusi marite

Intr-un comunicat de presa, transmis sambata de Departamentul de comunicare (!), PSD Suceava sustine ca de fapt datorita voturilor parlamentarilor PSD – ALDE alocatiile copiilor vor fi majorate de la 1 martie.

“Demagogia parlamentarilor PNL de astăzi din Ședința Comună a Camerei Deputaților și Senatului a condus la o ipocrizie față de societate și cetățenii din România.

Astăzi, Parlamentul României a adoptat, fără susținerea PNL-USR-PMP, majorarea alocațiilor copiilor începând cu data de 1 martie a acestui an.

Amendamentul propus de către PNL era inaplicabil, întrucât sursa de finanțare propusă a fost una greșită. Astfel, PSD a venit cu un amendament la proiectul de lege prin care s-a identificat corect sursa de finanțare și a fost votat cu majoritatea de voturi.

După ce au propus un amendament neplauzibil la Legea Bugetului prin care se cerea mărirea alocațiilor copiilor, astăzi, tot aceiași parlamentari, au votat împotriva Proiectului de buget pentru anul 2019. Odată ce au votat împotriva legii bugetului de stat, au votat și împotriva creșterii alocațiilor copiilor.

Creșterea alocațiilor pentru copii, prevăzută în legea bugetului, a fost votată astăzi cu susținerea PSD și cu 275 de voturi.

Trebuie să aducem la cunoștința cetățenilor că alocațiile de stat pentru copii sunt prevăzute în Legea 61/1993, astfel, pentru majorarea alocațiilor de stat pentru copii era necesară modificarea acestei legi. Legea Bugetului stabilește bugetele instituțiilor și nu drepturi ale persoanelor fizice.

Guvernul PSD va respecta decizia Parlamentului privind adoptarea Proiectului de lege privind bugetul de stat pentru anul 2019 și, ulterior, va emite o ordonanță  care va modifica Legea 61/1993.

Tot datorită PSD, în anul 2014, Guvernul a emis o Ordonanță de Urgență, care a intrat în vigoare începând cu luna iunie 2015, prin care s-au dublat alocațiile copiilor, ajungând la valoarea de 84 de lei. Totodata, Legea nr. 125/2015 a majorat alocațiile de stat pentru copiii cu handicap cu vârsta cuprinsă între 3 și 18 ani, de la 84 de lei la valoarea de 200 de lei.

De precizat este faptul că PDL, prin ministrul muncii Mihai Șeitan din Guvernul Boc II, a dorit tăierea alocațiilor copiilor care aveau părinți cu venituri mari. În anul 2010 s-a dorit crearea unui proiect legislativ care dorea să plafoneze alocațiile și să le taie acolo unde era necesar, astfel încât banii “să meargă doar acolo unde este cazul”.

Cetățenii nu trebuie să uite un lucru, Guvernele PDL-PNL au tăiat salariile și pensiile românilor, iar astăzi, prin votul exprimat în Parlament, 122 de voturi ÎMPOTRIVĂ și 2 ABȚINERI, nu au oferit nici o șansă copiilor din România, demonstrând încă o dată că este o opoziție demagogică și fariseică.

Deși s-au lăudat că datorită lor copiii din țară vor primi alocații mai mari, astăzi partidele de Opoziție – PNL, USR și PMP – au votat în bloc, în mod rușinos, împotriva bugetului propus pentru anul 2019, votând propriu-zis împotriva creșterii alocațiilor copiilor din România”, se arata in respe3ctivul comunicat de presa transmis de  Departamentul de comunicare al PSD Suceava.

 

Vezi si

Dezbatere publică privind traseul centurii Gura Humorului

Centura orașului Gura Humorului va face parte din Autostrada Nordului, dar traseul stabilit de firmele …

One comment

  1. Au găsit p(ue)sdistii sursa: Mărirea deficitului bugetar!!! Cum, macar, vi se deschide gura la asa ceva?! Aveti lefuri de zeci de mii si nu aveti de unde crește alocatiile copiilor.