Tuesday , May 11 2021

PSD Suceava: În aceste zile profesorii îşi vor încasa drepturile salariale, aferente lunii martie, majorate net cu 20%

„Începutul lunii aprilie a fost marcat de adoptarea unor proiecte legislative extrem de importante pentru domeniul educaţional, pentru beneficiarii demersului didactic, elevi şi părinţi, dar şi pentru cadrele didactice – fapt ce demonstrează încă o dată că acest domeniu reprezintă o prioritate pentru guvernarea şi pentru majoritatea parlamentară social – democrată.alexandru radulescu psd suceava

Astfel, în Parlamentul României s-a adoptat Legea manualului şcolar care prevede că manualele şcolare vor fi editate şi tipărite doar de Editura Didactică şi Pedagogică trecută în subordinea Ministerului Educaţiei Naţionale care va organiza şi selecţia şi avizarea acestor manuale. Acest fapt garantează existenţa manualelor în şcoli, la începutul fiecărui an şcolar, manuale puse gratuit la dispoziţie de MEN , evitându-se astfel întârzierile înregistrate în ultimii ani din cauza concurenţei, adesea neloiale, dintre editurile private care licitau drepturile de editare şi tipărire. Implicarea directă a Ministerului Educaţiei Naţionale în selecţia manualelor constituie de asemenea o garanţie a faptului că în conţinuturile manualelor utilizate în şcolile româneşti nu se vor mai strecura informaţii greşite, echivoce, ridicule sau neconcordante cu vârsta elevilor, semnalate deseori de profesori, părinţi, de mass-media.

Un alt demers social – democrat îi vizeaza direct pe profesori. În aceste zile aceştia îşi vor încasa drepturile salariale, aferente lunii martie, majorate net cu 20%. Dacă adăugăm şi majorările de la începutul anului 2017 ( 15%) şi de la începutul anului 2018 (5%) putem afirma că prevederile Programului de Guvernare PSD, prin care se stipula creşterea salariului celor ce lucrează în educaţie cu 50% pâna în 2018 şi dublarea până în 2022, sunt în grafic.

Sunt fapte reale şi le sugerăm colegilor parlamentari liberali suceveni, care încă îşi exprimă demagogic neîncrederea prin presa locală, că pot verifica acest lucru printr-o simplă şi nedureroasă vizită la o unitate de învăţământ.  şi, în acelaşi sens, am dori să le ­a­mintim faptul că pilda apostolului Toma Necredinciosul (că tot suntem în  perioada evocării ei) este mereu menţionată spre a nu fi urmată”, se arată într-un comunicat de presă semnat de deputatul PSD de Suceava Alexandru RADULESCU.

Vezi si

Azi încep înscrierile pentru concursul național de Titularizare 2021

Azi este prima zi a etapei de înscriere la Concursul național pentru ocuparea posturilor/catedrelor declarate …