Saturday , January 28 2023

Fiul lui Piedone de la București, plantat pe listele PSD Suceava

La Senat, cu un singur loc considerat eligibil pentru Suceava, lista este deschisă de actualul senator Ioan Stan, președintele Orbanizației Județene a PSD. La Camera Deputaților pe primele două poziții sunt actualul deputat Eugen Bejinariu și fostul prefect Mirela Adomnicăi. Pe locul trei la deputați, ultimul considerat oarecum eligibil, a fost plantat de la București fiul lui Cristian Popescu Piedone, primarul Sectorului 5 din București. Piedone Jr provine dintr-un partid fantomă, PPUSL, cu care PSD a încheiat o alianță la nivel central  

Miercuri, 21.10. 2020, PSD Suceava a depus la Biroul Electoral Județean listele de candidați pentru Senat și Camera Deputaților pentru alegerile parlamentare din data de 6 decembrie.

La Senat, lista este deschisă de președintele Organizației Județene a PSD Suceava, actualul senator Ioan Stan, acesta fiind urmat de secretarul executiv al organizației, Ioan Cristian Șologon, și de Gabriela Mihai, actual consilier județean și director al Școlii Generale nr. 1 din Suceava. Lista este completată de Gabriel Costache, Cristian Macsim și Cezar Ioja.

La Camera Deputaților lista este deschisă de actualul deputat Eugen Bejinariu, acesta fiind urmat de fostul prefect Mirela Elena Adomnicăi si Vlad Popescu. Acesta este fiul primarului sectorului 5, Cristian Popescu Piedone.  Vlad Popescu a fost membru al PPUSL (un partid fantomă creat de mogulul media Dan Voiculescu), partid din care face parte și tatăl său, dar a fost nevoit să se înscrie în PSD pentru a putea candida la Suceava pentru această formațiune.

Pentru Camera Deputaților au mai fost trecuți pe listă, în ordine, liderul tinerilor social democrați, George Șoldan, Blănari Larisa, Brădățan Tiberiu Marius, Paiu Adelina-Mihaela, Cocriș Doinița-Nela, Mateiciuc Constantin-Alin, Simeria Stelian, Saviuc Aleodor-Claudiu, Galan Romeo-Gheorghe și Fediuc Cătălin.

Nici cei mai optimiști pesediști suceveni nu speră ca la alegerile din decembrie să poată obține mai mult de un loc la Senat și maximum trei mandate de deputat. Așadar, PSD Suceava va avea, de fapt, în următorii patru ani, doar trei parlamentari suceveni, fiul lui Piedone fiind doar un implant electoral în organizația suceveană. (O.S.)

Vezi si

Peste 4.000 de cereri de azil, înregistrate anul trecut la Centrul Regional de la Rădăuți. 3.086 de permise de ședere, acordate ucrainenilor refugiați

Peste 4.000 de cereri de azil au fost gestionate în anul 2022 de polițiștii de …