Monday , September 25 2023

PSA Peugeot Citroën a înregistrat în primul semestru un profit net de 680 de milioane de euro

Constructorul auto francez PSA Peugeot Citroën a raportat pentru primul semestru un profit net de 680 de milioane de euro, comparativ cu pierderi de 962 de milioane de euro în perioada similară din 2009, în condiţiile în care cifra de afaceri a urcat cu 20,8%, transmite AFP.
Cifra de afaceri a producătorului auto s-a situat la 28,394 miliarde de euro în prima jumătate a anului, se arată într-un comunicat al PSA Peugeot Citroën. Grupul atribuie creşterea vânzărilor, printre altele, succesului noilor modele şi majorării cotei de piaţă.
La nivel operaţional, PSA a înregistrat un profit de 1,137 miliarde de euro, faţă de un rezultat negativ de 826 milioane de euro în primul semestru din 2009. Pentru ansamblul acestui an, grupul anticipează un profit operaţional de 1,5 miliarde de euro.
Divizia auto, cu o pondere de 75% în activitatea grupului, a consemnat o cifră de afaceri de 21,174 miliarde de euro, în creştere cu 13,5%.
Pentru cea de-a doua parte a anului, constructorul auto anticipează un mediu de afaceri mai dificil în Europa, unde piaţa auto s-ar putea restrânge cu 7%.

Vezi si

O tânără de 20 de ani a obținut ordin de protecție împotriva mamei sale, care a bătut-o pe stradă pentru că nu-i place de iubitul fetei

Vineri seara, la ora 21.10, la sediul Poliției municipiului Rădăuţi s-a prezentat C. A., de …