Monday , March 4 2024

Protest spontan al salariaților TESA de la Spitalul Clinic Județean de Urgență Suceava

Protestele în rândul angajaților din diferite instituții publice nu au încetat nici în pragul sărbătorilor de iarnă. Miercuri, câteva zeci de salariați ai TESA din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Suceava au organizat un protest spontan și au ieșit în fața spitalului ținând în mâini foi cu aceleași mesaje transmise și de funcționarii publici din cadrul Ministerului Muncii care au protestat până la finalul săptămânii trecute. ”Legalitate, egalitate și colegialitate pentru TESA”, ”Stop discriminării TESA!”, ”Nu toți bugetarii au salarii nesimțite”, ”Mereu sacrificați, niciodată respectați”, ”Vrem salarii decente”, sunt mesajele pe care personalul TESA a vrut să le transmită prin acest protest.

”Au întrerupt activitatea pentru a protesta împotriva inechităților salariale din sistemul bugetar, a desconsiderării importanței și responsabilităților muncii lor și a salariilor de mizerie pe care le au. Deși constituie o categorie profesională extrem de însemnată, asigurând nemijlocit resursele și funcționarea unităților sanitare, personalul TESA este tratat ca o Cenușăreasa a sistemului de către toți factorii de decizie ai Guvernului. SANITAS a fost, este și va fi mereu pentru apărarea drepturilor și demnității tuturor salariaților din sănătate, indiferent de statut și categorie profesională”, au transmis reprezentanții SANITAS Suceava.

Angajații se plâng că volumul de muncă este foarte mare, drept pentru care sunt nevoiți să stea peste program, însă salariile lor au rămas la nivelul anului 2018. Activitatea spitalului județean nu a fost perturbată de acțiunea de protest, după cum au transmis sindicaliștii prezenți la protestul spontan de miercuri. (O. N.)

 

Vezi si

250 de medici stomatologi au participat la un curs organizat de Colegiul Medicilor Stomatologi Suceava

Sâmbătă, 2 martie 2024, Colegiul Medicilor Stomatologi Suceava (CMS-SV) a organizat o întâlnire la care …