Wednesday , February 1 2023

Protest anunțat duminică pe Mestecăniș, față de amplasarea gropii de gunoi în vârful muntelui

Ecologistul Gheorghe Sologiuc a anunţat pe contul său de Facebook că duminică, 15 decembrie 2019,  va avea loc un protest pe Mestecăniş împotriva deciziei de a amplasare a depozitului de gunoi din zonă. „Nu vrem gropi de gunoi în vârf de munte”, este mesajul tânărului, care locuieşte în Câmpulung Moldovenesc, la doar câţiva kilometri distanţă de platforma ecologică pentru depozitarea deşeurilor din vârful Mestecănişului.„Poţi să salvezi un munte şi o zonă superbă”, se arată în videoclipul postat de acesta pe Facebook.

Sologiuc a explicat că, după darea în folosinţă a gropii de gunoi, „vom asista la un dezastru ecologic. Va distruge pânza freatică, turismul”. Conform acestuia, levigatul (lichidele murdare  care se formează și se scurg după depozitarea deşeurilor), va ajunge în izvoarele din zonă.
„Izvorul Stânişoara va fi prima apă contaminată în proximitatea deversorului. (…) Este doar o chestiune de timp până când populaţia va fi infectată. Politicienilor nu le pasă de natură, ce te face să crezi că o să le pese de sănătatea ta”, a mai spus Gheorghe Sologiuc.

«Facem toate demersurile pentru avizarea protestului. Vrem să atragem atenţia încă o dată asupra dezastrului care va fi atunci când va fi dată în funcţiune groapa de pe Mestecăniş», a precizat ecologistul.

Chiar dacă recepţia finală a fost făcută acum câteva săptămâni, groapa de gunoi de pe Mestecăniş este, deocamdată, nefuncţională.

Vezi si

Un tânăr de 18 ani din Bunești, prins de jandarmii din Fălticeni după ce a lovit un bărbat cu o bâtă

În data de 30 ianuarie a.c., pe timpul executării serviciului de patrulare, jandarmii din municipiul …

One comment

  1. Asa ceva este inadmisibil pentru protejarea mediului!trebuie sesizat la uniunea europeana pentru ca in Romania asa ceva nu de rezolva numai daca sunt trasi de urechi de catre Bruxeles!