Tuesday , February 27 2024

Protest al sindicaliștilor de la Ambulanță, nemulțumiți de noua lege a pensiilor

Sindicaliştii din cadrul Serviciului Judeţean de Ambulanţă (SJA) Suceava au protestat, marţi,  nemulţumiţi de prevederile noii legi a pensiilor prin care nu vor mai putea beneficia de pensia anticipată şi de faptul că salariile ar putea fi diminuate. Reprezentanţii sindicali au susținut că personalul este “nemulţumit” de această decizie, pentru că munca pe care aceştia o depun presupune “o uzură enormă”, fără week-end-uri şi sărbători libere.

Pe timpul protestului,  sindicaliştii aflați în curtea Servicilui de Ambulanţă au afişat mesaje prin care se arăta că sunt solidari cu protestul naţional.

Angajaţi din toate serviciile de ambulanţă, aflaţi în timpul liber, au protestat,  marţi, de la ora 10:00 la ora 12:00, în sediile centrale din toate serviciile de ambulanţă, pentru a-i susţine pe cei cinci lideri de sindicat care au intrat în greva foamei.

Potrivit unui comunicat al Federaţiei Naţionale Sindicale “Ambulanţa” din România (FNSAR), motivul îl reprezintă nerecunoaşterea condiţiilor de muncă în care personalul profesionist operativ de intervenţie din serviciile de ambulanţă îşi desfăşoară activitatea, drept anulat prin votul din Comisia pentru muncă şi protecţie socială şi prin votul plenului din Camera Deputaţilor, din data de 20 noiembrie 2023, la propunerea Guvernului României, prin Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale şi a Casei Naţionale de Pensii Publice, prin proiectul de lege privind sistemul public de pensii.

Greviştii, susţinuţi de protestatari din ţară cer o întâlnire de urgenţă cu prim-ministrul Marcel Ciolacu, cu preşedintele Camerei Deputaţilor, Alfred-Robert Simonis, cu preşedintele Comisiei pentru muncă şi protecţie socială, Adrian Solomon, cu ministrul Muncii şi Solidarităţii Sociale, Simona-Bucura Oprescu, şi cu ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, pentru a stabili modalitatea de soluţionare a revendicărilor sindicale şi pentru a se găsi soluţii care să rezolve situaţiile cu care se confruntă serviciile de ambulanţă.

În cursul serii de 20 noiembrie 2023, numărul liderilor de sindicat din serviciile de ambulanţă care au intrat în greva foamei, alături de preşedintele FNSAR, Gheorghe Chiş, a ajuns la patru, respectiv: Claudia Gâdiuţă – lider la Sindicatul Liber Independent Salvarea Tulcea, Valentin Dragomir – lider la Sindicatul Ambulanţa Brăila, Alexandru Comănescu – lider la Sindicatul Ambulanţa Vâlcea şi Daniel Constantin Muşa – lider la Sindicatul Ambulanţa Olt.

Cei cinci lideri   au intrat în greva foamei la intrarea în Camera Deputaţilor, însă după ora 12:00 aceştia s-au mutat în faţa Guvernului României.

Vezi si

Alexandru Calancea: Situația geopolitică ne împinge să facem un depozit de medicamente la spital

Două investiții sunt într-un stadiu relativ avansat – au intrat pe anumite proceduri de atribuire …