Friday , February 3 2023

Prorectorul Ștefan Purici și soția sa, bibliotecară la USV, au fost confirmați cu COVID

”Domnul prorector nu are contacți direcți printre colegi sau angajații noștri, deoarece a fost foarte puțin prezent în universitate, iar noi desfășurăm toate ședințele online. În ceea ce o privește pe soția sa, care este bibliotecară, a avut contact cu patru colege, care se află în autoizolare. De asemenea, am închis una din cele șapte săli de lectură pe care le avem”, a declarat rectorul Valentin Popa.

Prof.univ.dr. Ștefan Purici

Două noi cazuri de COVID au fost depistate în rândul angajaților Universității ”Ștefan cel Mare” Suceava (USV). Prorectorul cu imaginea universităţii, relaţii internaţionale şi dezvoltare europeană, prof.univ.dr. Ștefan Purici, și soția sa, bibliotecară în cadrul USV, au primit marți confirmarea îmbolnăvirii cu virusul SARS-Cov2. Starea lor este bună, ambii fiind asimptomatici.

Potrivit rectorului USV, Valentin Popa, prorectorul nu are contacți direcți în rândul angajaților USV, însă depistarea infectării cu COVID a soției sale a dus la închiderea unei săli de lectură din cadrul Bibliotecii USV, dar și la autoizolarea a patru dintre colegele sale. ”Domnul prorector nu are contacți direcți printre colegi sau angajații noștri, deoarece a fost foarte puțin prezent în universitate, iar noi desfășurăm toate ședințele online. În ceea ce o privește pe soția sa, care este bibliotecară, a avut contact cu patru colege, care se află în autoizolare. De asemenea, am închis una din cele șapte săli de lectură pe care le avem”, a declarat rectorul Valentin Popa.

Amintim că, de la începutul anului universitar, au fost depistate doar nouă cazuri de COVID în rândul studenților USV, un caz la o îngrijitoare și un singur cadru didactic infectat cu acest virus.

Universitatea suceveană a optat pentru scenariul hibrid, iar pentru reducerea densității populației școlare în campus pe durata activităților față în față și a cazării în cămine s-a decis împărțirea studenților în două grupe. De asemenea, accesul în spațiile din campus și a rutelor de circulație au fost stabilite ținând cont de recomandările Ministerului Sănătății, purtarea măștii de protecție este obligatorie atât în spațiile închise, cât și în cele deschise, iar în campus au voie să intre doar studenții, personalul și invitații USV și doar pe la intrările organizate în acest sens. În acest an universitar, seminariile și laboratoarele se vor desfășura, de regulă, on-site, iar proiectele se vor susține, de regulă, on-line. Examenele, colocviile, restanțele, reexaminările, examenele de finalizare a studiilor, examenele de grad și oricare alte examinări, inclusiv cele de evaluare pe parcurs, se vor susține on-site, cu formații de studiu potrivite cu capacitatea sălilor în care se desfășoară examinarea. (Oana NUȚU)

secretarasite

Vezi si

Deputatul Ioan Balan cere ca procedurile de atribuire a lucrărilor pentru Autostrada Pașcani – Suceava – Siret să fie finalizate în cursul anului 2023

Deputatul PNL de Suceava Ioan Balan a depus o interpelare adresată ministrului Transporturilor și Infrastructurii, …