Monday , July 22 2024

Promovabilitate de 76,22% la Evaluarea Națională și 9,97 cea mai mare medie, a unui absolvent de la Colegiul Național ”Ștefan cel Mare” Suceava

Rezultatele de la Evaluarea Națională ale absolvenților clasei a VIII-a, înainte de contestații, sesiunea 2024, au fost publicate miercuri, la ora 12.00, de Ministerul Educației. La nivelul județului Suceava, 4.707 candidați din cei 6.175 de prezenți la ambele probe au reușit să obțină medii peste 5,00, promovabilitatea fiind de 76,22%, cu circa două procente mai mică față de cea din 2023, când 78,34% dintre candidați au promovat evaluarea națională.

Nu a fost obținută nicio medie de 10 în acest an, cel puțin înainte de soluționarea contestațiilor. Sunt 3 note de 10 la Matematică, însă la Limba și literatura română niciunul din primii 10 elevi din ierarhie nu a reușit să ia nota maximă. Cea mai mare medie din acest an este 9,97 și aparține unui absolvent al Colegiului Național ”Ștefan cel Mare” Suceava. Sunt două medii de 9,95, ale unor absolvenți de la Școala Gimnazială Verești și Școala Gimnazială ”Petru Comărnescu” Gura Humorului, și patru medii de 9,92, aparținând unor elevi de la Școala Gimnazială nr. 3 Suceava, Școala Gimnazială ”Teodor Balan” Gura Humorului, Școala Gimnazială Calafindești și Școala Gimnazială nr. 10 Suceava.

Cea mai mică medie din acest an este 1,50, iar în total sunt 1.468 de medii sub 5,00.

Elevii care nu sunt mulțumiți de rezultatele obținute pot depune contestații la centrele de examen sau le transmit electronic, în zilele de 3 iulie (orele 16 – 19) și 4 iulie 2024 (ora 08:00 – ora 12:00). Elevii care depun/transmit contestațiile completează, semnează și depun/transmit și o declarație-tip în care se menționează că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Documentele sunt semnate și de către părinții/reprezentanții legali ai elevilor minori. În cazul candidatului minor, declaraţia-tip este semnată şi de către părinţii/reprezentanţii legali ai acestuia.

Rezultatele finale vor fi afișate pe 9 iulie, după soluționarea contestațiilor.

Media de admitere, pe baza căreia se realizează înscrierea în clasa a IX-a de liceu a absolvenților învățământului gimnazial, este media generală la Evaluarea Națională susținută de absolvenții clasei a VIII-a, calculată ca medie aritmetică, cu două zecimale, fără rotunjire, a notelor obținute la probele din cadrul Evaluării Naționale. (Oana NUȚU)

Vezi si

LUME, LUME… HAI LA TÂRG! Peste 100 de meșteri populari vor fi prezenți în weekend la Muzeul Satului Bucovinean 

Muzeul Național al Bucovinei organizează și în acest an manifestarea de tradiție LUME, LUME… HAI …