Wednesday , February 1 2023

Promovabilitate 100% la interviurile din cadrul concursului pentru directori școlari 2022

Toți candidații care au susținut interviurile din cadrul concursului pentru directori școlari 2022 au promovat. În ceea ce privește posturile de director și director adjunct vacante în unitățile școlare din municipiul Suceava, precizăm că au promovat candidații care au optat pentru Colegiul Național ”Ștefan cel Mare” Suceava, Colegiul Național de Informatică ”Spiru Haret” Suceava, Școala Gimnazială ”Miron Costin” Suceava, Școala Gimnazială ”Ion Creangă” Suceava, Colegiul Tehnic ”Alexandru Ioan Cuza” Suceava, Palatul Copiilor Suceava și Centrul Școlar de Educație Incluzivă Suceava.

Evaluarea candidaților înscriși la concursul pentru ocuparea funcțiilor vacante de director și director adjunct în unitățile de învățământ preuniversitar, sesiunea 2022, a luat sfârșit vineri, 18 martie. În total, în cele 3 zile dedicate ultimei probe din cadrul concursului pentru direcrtori școlari, au fost susținute 54 de interviuri, toți candidații reușindă să promoveze. Au fost acordate 4 note de 10 și foarte multe note mari. De asemenea, patru interviuri programate nu au mai avut loc, din cauza neprezentării a doi candidați, iar alți doi s-au retras din concurs.

Notele de 10 au fost acordate candidaților care au optat să susțină concursul pentru a ocupa posturile vacante de director adjunct de la Colegiul Tehnic ”Alexandru Ioan Cuza” Suceava, Liceul Tehnologic ”Ștefan cel Mare” Cajvana și Școala Gimnazială Ipotești și candidatului evaluat pentru postul de director la Școala Gimnazială Ciocănești.

În ceea ce privește posturile de director și director adjunct vacante în unitățile școlare din municipiul Suceava, precizăm că au promovat candidații care au optat pentru Colegiul Național ”Ștefan cel Mare” Suceava, Colegiul Național de Informatică ”Spiru Haret” Suceava, Școala Gimnazială ”Miron Costin” Suceava, Școala Gimnazială ”Ion Creangă” Suceava, Colegiul Tehnic ”Alexandru Ioan Cuza” Suceava, Palatul Copiilor Suceava și Centrul Școlar de Educație Incluzivă Suceava.

Soluționarea eventualelor contestații se va realiza la nivelul comisiilor constituite în alt județ decât cel în care a avut loc proba de interviu, conform repartizării realizate de comisia națională de monitorizare și coordonare a concursului.

Au fost scoase la concurs 93 de funcții vacante de conducere în unitățile de învățământ din județul Suceava, dintre care 67 de director și 25 de director adjunct, și postul de director pentru Centrul Județean de Excelență Suceava. Afișarea rezultatelor finale ale concursului va avea loc în data de 29 martie. În data de 30 martie urmează exprimarea opțiunilor candidaților admiși în urma susținerii celor două probe, iar a doua zi vor fi validate rezultatele finale. Deciziile de numire pe post vor fi emise pe 4 aprilie, cu intrare în vigoare la 18 aprilie. (Oana NUȚU)

Vezi si

Sindicaliști din învățământul sucevean vor protesta azi în fața Guvernului pentru salarii decente

Azi, începând cu ora 12.00, circa 1.000 de sindicaliști din sistemul de învățământ vor picheta …