Saturday , May 25 2024

Proiectul „Suceava, capitală de regiune”, reluat de Gheorghe Flutur

Președintele organizației județene Suceava a PNL, Gheorghe Flutur,  a prezentat din nou Suceava ca un potențial candidat la titlul de centru regional.

Prezent, miercuri, la înscrierea candidaturii lui Lucian Harșovschi la funcția de primar al municipiului Suceava, în dubla calitate de lider județean al PNL și de președinte al Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur a explicat de ce pune atât de mult accent pe proiectul Suceava, la autostradă și pe dezvoltarea regională a unor instituții precum spitalul județean.

Sintetizând, demersul lui Flutur s-ar putea reduce la un singur cuvânt: regionalizare. O temă pe care el a mai abordat-o și probabil cea mai fermă luare de poziție a fost cu 12 ani în urmă când candida pentru un mandat de senator, iar proiectul său „Suceava, capitală de regiune” l-a individualizat față de ceilalți competitori.

La fel procedează și acum, când însă candidează la funcția de președinte al Consiliului Județean Suceava, aspect pe care l-a evidențiat atunci când a făcut declarații de presă după înscrierea candidaturii lui Lucian Harșovschi la funcția de primar al municipiului Suceava.

Eu o să intru să candidez să îmi asum încă o dată președinția Consiliului Județean SuceavaPariul meu și provocările mele sunt foarte clare: avem nevoie de dezvoltare economică și aici va trebui să fim foarte atenți cum acționăm. Orașul Suceava la autostradă, Județul la autostradă. Sunt lucruri care în mandatul următor se vor întâmpla și noi, în mod înțelept, trebuie să ne pregătim să răspundem la aceste provocări. Mai mult de atât, cred că va trebui să regândim planurile de urbanism pentru fluidizarea de trafic și conexiunea cu autostrăzile, de parcuri industriale și să fim îndrăzneți de a chema investitori. Doresc ca Suceava să continue construcțiile pentru ca atunci când se va pune problema unei posibile capitale de regiuni toată lumea să spună: Da, merită acest lucru! (s.red.). Dorim un parteneriat al Consiliului județean Suceava cu Primăria Suceava, cu Universitatea „Ștefan cel Mare” pentru ca vom construi Facultatea de Medicină, pentru că noi dăm drumul la investiții foarte puternice în zona medicală. Avem nevoie de resursă umană aici. Doresc un parteneriat consistent pentru finanțarea Spitalului Clinic Județean de Urgență în continuare pentru că acest spital este și pentru județ și pentru municipiu și, de-o bucată bună de vreme, și pentru regiune, a declarat Gheorghe Flutur.

Reamintim că problema reorganizării administrative a României care să includă înființarea de regiuni administrative – cele opt, de dezvoltare, fiind doar regiuni statistice – este periodic adusă în spațiul public. Totuși, în ultima perioadă apar semnale cum că din 2025 va fi mai serios pusă în aplicare, având în vedere că orice presiune electorală pe următorii patru ani va fi ridicată și, prin urmare, este posibil să apară nouă șansă să fie în privința regionalizării, după cea ratată în perioada 2012-2013. (Dan PRICOPE)

 

Vezi si

Gheorghe Șoldan: Suceava are nevoie de un primar precum Vasile Rîmbu

Deputatul Gheorghe Șoldan, candidatul PSD la conducerea Consiliului Județean Suceava, și Vasile Rîmbu, candidatul social-democraților …