Wednesday , February 1 2023

Proiectul pentru nocturna din Areni a fost aprobat de Consiliul Local Suceava

Primarul Ion Lungu a declarat că, în eventualitatea în care va putea fi finanțat de la nivel central un nou stadion, instalația nocturnă de pe Areni ar putea fi transferată la noul stadion 

Consiliul Local Suceava a aprobat, cu 20 de voturi „pentru” și o singură abținere, proiectul de hotărâre inițiat de primarul Ion Lungu referitor la indicatorii tehnico-economici pentru montarea unei instalații de nocturnă pe Stadionul Areni. Conform datelor din proiectul care a fost aprobat în ședința de joi, 28 noiembrie, a Consiliului Local Suceava, costul estimat al proiectului este de circa 8,1 milioane de lei din care 6,9 milioane de lei reprezintă construcții-montaj. Instalația de nocturnă ar urma să fie montată în decurs de 12 luni de la semnare contractului cu firma care va câștiga licitația.

Vor fi achiziționate 4 turnuri din metal zincat cu o înălțime de 40 metri, 94 de corpuri de iluminat tip proiector cu halogen 2000 W cu aprindere rapidă, 50 de corpuri de iluminat tip proiector cu halogen 2000 W cu aprindere normală, 24 de corpuri de iluminat proiector halogen 2000 W LED 480 W pentru instalație antipanică, 4 tablouri electrice, un tablou electric general de rezervă și 11.830 ml. cabluri electrice de diferite tipuri.

Potrivit, Municipiul Suceava este pol de dezvoltare urbană și trebuie să-și valorifice valențele pe care le presupune acest titlu, se arată în cuprinsul referatului semnat de primarul Ion Lungu care însoțește proiectul de hotărâre. Valorificarea trebuie făcută inclusiv prin îmbogățirea rețelei de servicii și posibilități acordate manifestărilor culturale și sportive iar întrucât stadionul actual nu poate asigura toate facilitățile impuse de normele obligatorii pe plan european pentru a putea organiza competiții sportive și întruniri publice, concerte de anvergură sau diverse spectacole este necesară asigurarea iluminatului artificial. În acest sens, motiv pentru care se propune montarea pe stadionul municipal Areni a unei instalații de nocturnă.

Din punct de vedere al organizării meciurilor de fotbal, nocturna va putea fi omologată pentru meciuri de Liga 1 dar și pentru meciuri din fazele finale ale Cupei României. Precizăm că în ultimii trei ani, Primăria Suceava a închiriat de două ori instalații de nocturnă pentru partidele cu Steaua și Dinamo din Cupa României.

De asemenea, la ultima conferință de presă care a avut loc la Primăria Suceava, Ion Lungu a declarat că, în eventualitatea în care va putea fi finanțat de la nivel central un nou stadion, instalația nocturnă de pe acesta ar putea fi transferată la noul stadion. De asemenea, este de precizat că municipalitatea mai are în vedere și alocarea de fonduri consistente în anul viitor pentru a moderniza stadionul actual, pe lângă fondurile necesare achiziționării și montării unei instalații nocturne. (Dan PRICOPE)

Vezi si

Un tânăr de 18 ani din Bunești, prins de jandarmii din Fălticeni după ce a lovit un bărbat cu o bâtă

În data de 30 ianuarie a.c., pe timpul executării serviciului de patrulare, jandarmii din municipiul …