Sunday , December 4 2022

Proiecția grafică ”Arheologia animată” și aplicația web ”Pășește cu noi în trecut”, realizate de Muzeul Național al Bucovinei în cadrul unui proiect cultural  

Muzeul Național al Bucovinei prezintă publicului larg produsele culturale – proiecția grafică ”Arheologia animată” și aplicația web ”Pășește cu noi în trecut” – create în cadrul proiectului cultural “Pășește cu noi în trecut”, cofinanțat de Administrația Fondului Cultural Național, Sesiunea de finanțare II/2022, Aria Patrimoniu Cultural Material.

Produsele culturale sunt dezvoltate și implementate în cadrul Muzeului de Istorie și permit interpretarea și accesibilizarea patrimoniului cultural deținut, atât în sălile sale de expunere cât și în mediul online, ”la un click distanță”.

Beneficiarii proiectului sunt: copii și tineri cu vârste între 6 și 14 ani, vizitatori interesați și pasionați de istorie, vizitatori ai Muzeului de Istorie și utilizatorii online ai paginii noastre de web www.muzeulbucovinei.ro.

În cadrul proiectului a fost creată ”Arheologia animată” – o animație grafică stilizată, proiectată pe suprafața profilului arheologic din Sala 1 “Preistorie”, din expoziția permanentă – care facilitează înțelegerea noțiunii de ”stratificare arheologică” și reprezentarea ei, drept o succesiune a locuirii umane în același loc, pe o perioadă mai lungă de timp.

Patrimoniul arheologic al muzeului sucevean s-a deschis spre lumea virtuală prin intermediul aplicației web “Pășește cu noi în trecut”, care poate fi accesată atât fizic, pe un display touch amplasat în Sala 1 “Preistoric”, cât și online, de pe orice dispozitiv mobil și desktop, pe platforma web www.muzeulbucovinei.ro, secțiunea Educație Muzeală, “Aplicația Pășește cu noi în trecut”.

“Muzeul de Istorie vă așteaptă să-i treceți pragul, între orele 9:00 și 17:00, oferindu-vă prilejul de a explora și cunoaște  patrimoniul  nostru arheologic, într-o manieră atractivă și prietenoasă.

Puteți urmări proiectul pe www.muzeulbucovinei.ro, pe pagina de Facebook sau pe Instagram: Muzeul National al Bucovinei. Ne puteți contacta oricând la telefon: 0230/216439, prin e-mail: [email protected]“, se arată într-un comunicat transmis de Muzeul Național al Bucovinei.

“Pășește cu noi în trecut” este un proiect implementat de Muzeul Național al Bucovinei și co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național.

Vezi si

Tabăra de la Bucșoaia este încă departe de modernizare

Studiul pentru modernizarea Taberei Bucșoaia se apropie de final, dar nu în ritmul în care …