Proiectele europene derulate in Suceava nu sunt afectate de epidemia de coronavirus, cu excepția celui privind reabilitarea termica a Primăriei

7/04/20 ora:6:10am

 

Primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, a declarat că nu mai are în vedere renunțarea la unele dintre proiectele de investiții ale municipalități, deși nu este exclus ca să procedeze astfel, în funcție de cum va evolua situația. Totuși, edilul a dat asigurări că în privința proiectelor cu finanțare europeană nu vor fi probleme și în continuare se vor derula achizițiile de bunuri și servicii sau de lucrări aferente.

Potrivit lui Ion Lungu, o singură excepție de la această regulă va fi în cazul proiectului cu finanțare europeană privind reabilitarea termică a clădirii Primăriei. Primarul Sucevei a precizat că, în condițiile în care multe din lucrări se fac în interiorul sediului din bulevardul 1 Mai al Primăriei, a fost necesară suspendarea cu 15 zile a lucrărilor. După care s-a mai prelungit termenul cu încă 15 zile și scenariul are toate șansele să mai continue. În atare situație, edilul a spus că nu este exclus să facă demersuri pentru suspendarea derulării proiectului (termenele nu ar mai curge) până, cel mai probabil, la ridicarea stării de urgență. Reamintim că în contextul evoluției pandemiei de coronavirus, municipalitatea suceveană a luat decizia ca o sumă de cinci din cele 5,5 milioane de lei prevăzute pentru roata panoramică să fie alocată pentru achiziția unor echipamente la Spitalul Județean de Urgență. (D.P.)