Wednesday , February 1 2023

Proiecte de dezvoltare turistică discutate de Gheorghe Flutur cu autoritățile din landul Steiermark

În cadrul discuțiilor pe care delegația suceveană le-a purtat la recenta vizită oficială în landul Steiermark, partea austriacă a prezentat o serie de materiale privind asocierea în turism, rezultatele obținute de ei pe diferite domenii, precum și o serie de probleme cu care se confruntă, în special cu forța de muncă. „Ultimele întâlniri pe care le-am avut în Austria, ieri și astăzi (marți și miercuri, 12 și 13 martie – n.red.), s-au axat în special pe tema turismului, la discuții fiind prezenți și primarii din Gura Humorului, Marius Ursaciuc, Câmpulung Moldovenesc, Mihăiță Negură și Vatra Dornei, Ilie Boncheș”, a declarat președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur.

Printre proiectele demarate în Landul Stiria (Steiermark) și care ar putea fi dezvoltate cu par­teneri din România, din județul Su­cea­va în special, este proiectul „Traseul granițelor”. În cadrul acestui proiect vor fi stabilite trasee pornind din Austria și până în Bucovina. De precizat că ei au început acest proiect inclusiv cu trasee pentru biciclete. De asemenea, un alt proiect se refera la rețeaua cetăților și cas­te­lelor, care ar putea fi făcut în parteneriat cu județul Suceava, în cadrul căruia ar putea fi promovată Cetatea de Scaun a Sucevei.

“Tot în cadrul discuțiilor au fost prezentate asocierile din domeniul turismului din această zonă a Austriei, mecanismele juridice și financiare de funcționare ale acestora, precum și modul în care administrația se implică, alături de mediul privat în promovarea unor proiecte și pentru atragerea de fonduri. De asemenea, în cadrul întâlnirilor s-a evidențiat faptul că în Landul Stiria se lucrează la o serie de strategii de marketing pentru promovarea produselor specifice fiecărei zone. O problemă importantă pe care a ridicat-o partea austriacă este cea legată de criza forței de muncă. Aici am discutat despre preocupările lor pentru pregătirea și specializarea forței de muncă, dar și de elementele și mecanismele prin care să atragă forța de muncă, iar aceasta să rămână în acest domeniu, al turismului”, a declarat Gheorghe Flutur.

Potrivit acestuia, primarii celor trei stațiuni turistice din județul Suceava participanți la discuții au prezentat aso­cierea încheiată între Gura Humorului, Câmpulung Moldovenesc și Vatra Dor­nei, care va contribui la dezvoltarea turismului din această zonă a județului. S-a vorbit despre posibilitatea realizării unor proiecte integrate, a unor sisteme de informare comune și sisteme de transport care să lege cele trei localități. De ase­me­nea, am discutat și despre posibilitatea implementării unui sistem de bilet unic în cele trei localități, care să includă intrări atât pe pârtiile de schi, cât și la obiectivele turistice, dar și transportul între stațiuni.

„Odată realizate contactele între primăriile din județ și primării din această zonă a Austriei, dar și cu agenți economici din turism și reprezentanți ai unor asociații de turism, rămâne ca de acum încolo să aibă loc întâlniri și discuții comune care să contribuie la implementarea de parteneriate și la dezvoltarea cât mai curând a unor proiecte comune concrete. Aș vrea să evidențiez și implicarea comunității de români din această zonă, și în special a sucevenilor. Pe întreaga perioadă a vizitei în Landul Stiria, delegația suceveană a fost primită de autorități și personalități de cel mai înalt rang. Am avut parte de o primire extrem de caldă, la cel mai înalt nivel, care ne face să credem că această vizită va avea foarte curând și rezultate de excepție. Urmează ca în acest an să fie încheiat un parteneriat între județul Suceava și Landul Stiria, pe domenii de activitate”, a conchis Gheorghe Flutur. (D.P.)

 

Vezi si

 Activități desfășurate de polițiștii suceveni pentru prevenirea violenței în mediul școlar (FOTO)

În perioada 30 ianuarie –  3  februarie 2023, polițiștii organizează o serie de activități suplimentare …