Thursday , August 5 2021

Proiect de digitalizare, realizat de Primăria Suceava

Primăria municipiului Suceava a finalizat proiectul APLICAT-Administrație Publică Locală Informatizată, Calitativă și Accesibilă Tuturor”. Potrivit celor afirmate de primarul Ion Lungu în conferința săptămânală de presă de miercuri, 21 iulie, valoarea proiectului a fost de aproape 2,8 milioane de lei și finanțarea s-a realizat cu fonduri europene, desigur cu precizarea că 2% din valoarea eligibilă a proiectului a trebuit să fie asigurată de la bugetul local.

Crearea unei arhive electronice va contribui la livrarea online a serviciilor gestionate exclusiv de Primărie fiind scanate deja un număr de 1.640.000 de pagini. Iar acesta este doar unul din avantajele proiectului finalizat de municipalitatea suceveană. Tot în felul acesta, accesându-se adresa eportal.primariasv.ro – un portal web pentru servicii electronice gestionate exclusiv de Primăria Suceava – și utilizatorii înregistrându-se cu un cont aparte, fiind rezolvată și chestiunea legată de GDPR, s-a realizat ca o primă etapă a digitalizării serviciilor oferite cetățenilor.

Documentele ce pot fi obținute online prin intermediul aplicației eportal.primariasv.ro sunt: certificat de nomenclatură stradală și adresă, autorizație specială de transport, acord prealabil privind amplasarea șu autorizarea executării construcțiilor sau instalațiilor în zona drumului public, aviz pentru execuția lucrărilor de săpătură în zona drumurilor publice în vederea amplasării branșamentelor tehnico-edilitare, certificat de urbanism, autorizație transport persoane în regim de taxi.

În cadrul proiectului s-a mai realizat: elaborarea unui plan pentru atragerea utilizatorilor în utilizarea cu precădere a serviciilor online oferite de Primărie; instruirea personalului Primăriei Suceava în domeniul exploatării și administrării sistemelor implementate – 81 de funcționari obținând certificatul de participare la activitățile de instruire desfășurate în cadrul proiectului. (D.P.)

Vezi si

Vicecampionul olimpic Marius Cozmiuc și-a „medaliat” bunicul din Costâna, care a împlinit 83 de ani

Suceveanul Marius Cozmiuc, medaliat cu argint, alături de Ciprian Tudosă, în proba de dublu rame …