Proiect de consolidare a malurilor râului Suceava, depus de Apele Române în vederea obținerii de fonduri europene

reportersite
02 iulie 2020, 6:20

Administrația Națională Apele Române a propus spre finanțare europeană, prin AXA 5 POIM, la Ministerul Fondurilor Europene un portofoliu de 16 proiecte în valoare totală de 426 ­mi­lioane de euro. Proiectele promovate corelează lucrările de protecție împotriva inundațiilor cu soluții verzi, pentru protecția și reabilitarea ecosistemelor naturale sau refacerea biodiversității prin transformarea zonelor aflate în apropierea râurilor în coridoare verzi.

raul Suceava, Obiectiv

Potrivit unei informări a Prefecturii Suceava, unul dintre cele 16 proiecte propuse este „Managementul riscului la inundații în bazinul râului Suceava, județul Suceava”, lucrările de amenajare propuse urmând a se realiza pe malul drept și malul stâng al râului Suceava pe sectorul cuprins între Ulma și Satu Mare, malul stâng al râului Putna pe sectorul cuprins de la confluența cu pârâul Putnișoara până la podul rutier, pârâul Horodnic și pârâul Toplița în zona acumulărilor existente Horodnic 1, 2 și 3 și pârâul Boișa – ploder nou.

Amplasamentul proiectului, din punct de vedere administrativ cuprinde teritoriul unităților administrativ teritoriale Ulma, Brodina, Straja, Vicovu de Sus, Bilca, Gălănești, Frătăuții Noi, Frătăuții Vechi, Dornești, Satu Mare, Putna, Horodnic de Sus și Horodnic de Jos.

Scopul proiectului este reducerea riscului la inundații în bazinul hidrografic al râului Suceava și a afluenților acestuia, având capătul amonte la intrarea râului Suceava în țară (granița cu Ucraina) și capătul aval la confluența râului Pozen (afluent de dreapta) cu râul Suceava. (D.P.)

 

1 Comentariu pe acest subiect. Spune-ti parerea!

  1. GS 02/07/2020 la ora 14:55 -

    Domnilor politicieni (PDL, PNL, PSD, ALDE, etc.)
    Dupa 30 de ani de ping pong cu alegatorii, se pare ca inca sperati ca oamenii sa mai puna botul la tot felul de minciuni electorale. Proiectul asta este vehiculat in presa locala de cel putin 8 ani si din ce ne-ati spus pana acuma trebuia finantat din exercitiul bugetar 2014 – 2020. Ups ! Suntem in 2020. Deci nu ati facut nimic in 6 ani si acum veniti cu tupeu sa ne spuneti ca (in 2020) sperati sa capatati bani. Domnu Flutur, matale ai idee ce jenant este? Deja ne-am plictisit de vechea mostenire, lupta cu PSD, noi am vrut da sa vezi ghinion , etc. Din ce scrie in ziare, partidul dumitale a numit si vechiul director de la ape, tot partidul dumitale a numit si noul director de la ape si acum veniti sa ne spuneti ca de fapt nu aveti bani. Si, eventual daca nu sunt prostii mari in proiecte, poate capatati ceva. Dupa care licitatii, contestatii, jale si tavalit pe jos si noi ne uitam in zare cum casele sunt inundate.
    Domnule Flutur, nu te supara , dar astia iti sunt oamenii dumitale. Nu vrei dumneata sa iti oamenii pusi politic in functii (pentru ca este evidenta incompetenta lor) si sa lasi niste tineri buni (ca e plin de ei , dar nu au loc de incompetentii numiti politic) sa faca ceva pentru judetul asta?
    Uite, noi cand venim acasa la parinti, cat om ma veni, vrem sa vedem ca ne chemi la proiecte finalizate si nu la himere politicianiste.