Wednesday , February 8 2023

Proiect de 5,6 milioane de lei finanțat din fonduri europene, finalizat la Colegiului Tehnic „Petru Mușat”

Viceprimarul Sucevei Lucian Harșovschi, a anunțat, luni, că a fost finalizată reabilitarea, modernizarea și echiparea infrastructurii educaționale a Colegiului Tehnic „Petru Mușat”. Este vorba despre un alt proiect finanțat prin fonduri europene care odată finalizat face ca liceul respectiv să ofere condițiile optime procesului educațional a 665 de elevi.

Lucrările realizate la clădirea existentă au constat în reabilitare din punct de vedere funcțional, modernizare din punct de vedere al instalațiilor și echipamentelor, efectuare de lucrări privind siguranța în exploatare și siguranța la incendiu, montare sisteme alternative de producere a energiei (panouri fotovoltaice), asigurare energie electrică necesară pentru iluminatul interior și exterior sau au fost montate corpuri de iluminat de tip LED, ceea ce va reduce consumul de energie electrică cu cel puțin 50% față de cel precedent.

„Concomitent cu lucrările interioare și exterioare de intervenție asupra clădirii, au fost refăcute amenajările și rețelele exterioare conexe clădirii, drumurile și aleile de incintă, precum și spațiile verzi”, a spus viceprimarul. El a precizat că proiectul, în valoare de 5,6 milioane de lei a inclus și dotarea sălilor de clasă și a laboratoarelor. (D.P.)

Vezi si

ISU Suceava: 10 incendii provocate de coșurile de fum necurățate sau neizolate în doar 24 de ore

Încă de la debutul sezonului rece, dar și pe toată perioada acestuia, Inspectoratul pentru Situații …