Saturday , March 25 2023

Proiect de 16,7 milioane de euro pentru realizarea unui traseu de cicloturism în județele Suceava, Botoșani și Iași, aprobat de Consiliul Județean

În cadrul ședinței extraordinare de ieri a Consiliului Județean Suceava, a fost votat  un proiect  inițiat de președintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, privind  realizarea de piste de biciclete finanțat prin PNRR, în parteneriat cu județele Botoșani și Iași.

Conform lui Gheorghe Flutur, traseul pleacă de la Aeroportul  Suceava, include municipiul și zona Suceava, cu Mănăstirile UNESCO din Suceava și Pătrăuți, apoi traseul trece prin Dragomirna, Adâncata, Hânțești și Liteni. În județul Botoșani, traseul trece prin Bucecea și continuă prin județul Botoșani, apoi intră în județul Iași.

“Traseul propus măsoară, în total, pe cele trei județe 203 km, valoare estimată pe total proiect 16,7 milioane euro, din care județul Suceava, 55 km în valoare 4,5 milioane euro, județul Botoșani, 112 km cu 9,2 milioane euro și județul Iași, 36 km cu 2,9 milioane euro”, a explicat președintele CJ Suceava.

Reamintim că miercuri, Gheorghe Flutur a prezentat un alt mare proiect (15,9 milioane de eieri) privind realizarea de piste de biciclete. Acesta, aprobat și el în ședința de ieri, se referă la  trasee cicloturistice – piste de bicicletă – prin parteneriat între Consiliul Județean Suceava, împreună cu 20 de primării, CJ Bistrița-Năsăud, cu 15 primării și CJ Mureș, cu 9 primării. Proiectul va fi depus la finanțare pe PNRR, Componenta 11 – turism și cultură. ”Proiectul presupune amenajare de piste de biciclete, marcaje, indicatoare, lucrări de terasare si reabilitare drumuri și terenuri pe o lungime totală de 494 km, pe cele 3 județe, din care 193,1 pe teritoriul județului Suceava”, a declarat președintele CJ Suceava. (O.S.)

Vezi si

TÂRGUL DE PAȘTI, în perioada 6 – 14 aprilie 2023, pe Esplanada din centrul Sucevei

Consiliul Județean Suceava, prin Centrul Cultural ”Bucovina”, în parteneriat cu Primăria Municipiului Suceava, organizează în …