Monday , February 6 2023

Proiect comun interuniversitar franco-româno-polonez

Coordonarea din partea USV este asigurată de prof. univ. dr. Sanda-Maria Ardeleanu, Preşedinte al Delegaţiei Parlamentului României la Adunarea Parlamentară a Francofoniei

 
sanda maria ardeleanu [800x600]


La invitaţia Agenţiei Universitare a Francofoniei (AUF), reprezentată de Fabien Flori, conf. univ. dr. Aurelian Rotaru, cadru didactic al Universităţii „Stefan cel Mare” Suceava, va participa, în luna decembrie a.c., în Varşovia – Polonia, la evenimentul intitulat „Inovaţie-Francofonie”, organizat de Grupul Ambasadorilor şi a Directorilor instituţiilor francofone din Polonia.
Scopul acestei deplasări este de a evidenţia activitatea Universităţii „Stefan cel Mare” Suceava în domeniul inovării şi de a stabili noi contacte în reţeaua AUF în vederea realizării unor noi parteneriate între USV şi alte universităţi sau instituţii francofone.
Cadru didactic în cadrul Departamentului de Calculatoare, Automatică şi Electronică al Facultăţii de Inginerie Electrică şi Stiinţa Calculatoarelor, conf. univ. dr.  Aurelian Rotaru este membru în cadrul unui proiect de cooperare ştiinţifică inter-universitară derulat de AUF. Proiectul “Molecule de comutare pentru nanoelectronică şi spintronică” (SWITCH-ELEC) derulat de o echipă de cercetare a USV, condusă de conf. univ. dr. Aurelian Rotaru, în colaborare cu un grup de cercetători, condus de Azzedine Bousseksou (Toulouse), este unul dintre cele 8 proiecte selectate în cadrul ediţiei 2012 a “l’Appel Blanc International ANR-ANCS/UEFISCDI”. AUF va suporta costurile deplasării în Polonia. Trebuie de menţionat că această oportunitate în sfera deschiderii internaţionale a USV a apărut ca urmare a vizitei directorului Biroului pentru Europa Centrală şi Orientală a AUF, domnul Fabien Flori, la Suceava, în luna mai a acestui an, atât vizita de lucru cât şi comunicarea strânsă ulterioară fiind coordonată, din partea USV, de prof. univ. dr. Sanda-Maria Ardeleanu, Preşedinte al Delegaţiei Parlamentului României la Adunarea Parlamentară a Francofoniei.(O.S.)

Vezi si

Peste 500 de șoferi testați în weekend cu aparatele etilotest și drugtest de polițiștii suceveni

Și în weekend-ul recent încheiat, zilnic, peste 100 de polițiști au acționat pe drumurile publice, …

One comment

  1. Se plimbă pe banii statului…..Trântorii /…