Saturday , January 28 2023

Programul Operaţional pentru Transport, aprobat de Comisia Europeană. Printre proiectele finanțate se află și Autostrada Pașcani – Suceava – Siret

Programul Operaţional pentru Transport a fost aprobat de Comisia Europeană, suma alocată fiind de 9,6 miliarde de euro, din care 4,65 miliarde sunt fonduri europene nerambursabile, a anunţat, vineri, ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Sorin Grindeanu.


“Undă verde de la Bruxelles pentru România! Programul Operaţional pentru Transport a fost aprobat de Comisia Europeană. Suma alocată prin POT 2021- 2027 este de 9,6 miliarde de euro, din care 4,65 miliarde sunt fonduri europene nerambursabile. Banii vor fi folosiţi pentru dezvoltarea infrastructurii mari de transport rutier, feroviar (inclusiv metrou) şi naval a României, în următorii 7 ani”, a menţionat Grindeanu.

Potrivit acestuia, printre proiectele care urmează să fie finanţate prin POT 2021-2027 se numără: autostrăzile Sibiu-Piteşti, Sibiu-Braşov, Ungheni-Iaşi-Ungheni-Târgu Neamţ, Braşov-Bacău, Timişoara-Moraviţa şi Paşcani – Suceava-Siret.

“Vor mai fi finanţate extensii şi modernizări ale infrastructurii feroviare (inclusiv reţeaua de metrou), dar şi proiecte pentru îmbunătăţirea condiţiilor de navigaţie pe Dunăre”, a mai notat ministrul.

Vezi si

Peste 4.000 de cereri de azil, înregistrate anul trecut la Centrul Regional de la Rădăuți. 3.086 de permise de ședere, acordate ucrainenilor refugiați

Peste 4.000 de cereri de azil au fost gestionate în anul 2022 de polițiștii de …