Wednesday , January 26 2022

Programul de lucru la Primăria Suceava revine la normal, într-un singur schimb, de la 1 iunie

Ritmul vaccinării anti-COVID-19 s-a redus. În contrapartidă, primarul dă exemplu pozitiv campania de la Shopping City Suceava, inclusiv acordarea de vouchere și deschiderea USV pentru o astfel de campanie de imunizare. În același timp, Ion Lungu anunță reintroducerea programului de funcționare într-un singur schimb la Primărie, începând cu 1 iunie.

Primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, a reiterat, în conferința de presă de miercuri, 26 mai, apelul său la vaccinare anti-COVID-19, avertizând că „pandemia nu a trecut” (s.r.) și spunând că este nevoie în continuare de prudență, amintind de respectarea cu strictețe a regulilor de igienă și distanțare fizică. Apelul său a fost făcut în condițiile în care în ultimele șapte zile s-au vaccinat anti-COVID-19 doar 2.588 de persoane față de peste 5.000, câte a fost în săptămâna precedentă.

În categoria de bune practici cu privire la încurajarea campaniei de vaccinare a fost menționat de către primar și Shopping City Suceava. În acest sens, Ion Lungu a spus că SCS oferă, săptămânal, 100 de vouchere în valoare de 50 de lei pentru cei care ales să se vaccineze anti-COVID-19. „Mulțumesc domnului Petrariu de la Shopping City Suceava pentru că a făcut treabă acolo. SCS acordă câte 100 de vouchere săptămânal în valoare de 50 de lei la o tombolă la persoanele care vin să se vaccineze. Mulțumesc Shopping City și mulțumesc în mod special domnului Mircea Petrariu”, a spus Ion Lungu.

Cu toate acestea, gradul de vaccinare anti-COVID-19 în Municipiul Suceava este, în prezent, de 33,02%, edilul arătând că doar cu menținerea unui ritm de săptămânal de minim 5.000 de persoane vaccinate se poate ajunge la un grad de imunizare de 50% până în luna iulie.

În ideea de a da, totuși, un semnal pozitiv cu privire la campania de vaccinare anti-COVID-19, Ion Lungu a anunțat în aceeași conferință de presă că se pregătește – în concordanță cu cele stabilite la nivel național – acțiunea de vaccinare a tinerilor de 16-18 ani, în zilele de 31 mai și 1 iunie. Tot în sensul încurajării campaniei de vaccinare anti-COVID-19 Ion Lungu a arătat că a convenit cu rectorul Universității „Ștefan cel Mare”, Valentin Popa, ca una din liniile de vaccinare de la Colegiul Național „Ștefan cel Mare” să fie transferată la USV din 31 mai până în 31 iulie pentru a veni în întâmpinarea studenților.

Pe de altă parte, ca semnal de revenire la normalitate, Ion Lungu a anunțat în conferința de presă că, începând cu data de 1 iunie, programul de lucru la Primăria municipiului Suceava revine la normal adică într-un singur schimb. „Încercăm să revenim la normalitate. Până acum am lucrat în două schimburi la Primărie ca să reducem cât de cât riscurile infectărilor. Începând cu data de 1 iunie am dat dispoziție de primar pentru a se reveni la munca într-un singur schimb pentru a avea eficiența scontată”, a spus primarul Ion Lungu. (D.P.)

 

Vezi si

Preocupări pe latura socială în cadrul bugetului local al Sucevei

Pentru a putea acorda sprijin financiar la un număr cât mai mare de persoane, municipalitatea …