Sunday , October 2 2022

Programul de curăţenie în Suceava a fost decalat cu o săptămână

Programul „Toţi pentru curăţenia oraşului” a demarat cu zona stradală şi urma a se încheia cu zona şcolilor şi a bisericilor, însă primarul Ion Lungu a precizat că din cauza condiţiilor meteo au fost decalate unele lucrări. Totuşi, în zona unităţilor de cult din oraş va fi făcută curăţenie în Săptămâna Mare

zapada ora 3

Programul de salubrizare a municipiului Suceava, care are loc înaintea sărbătorilor pascale, a fost compromis de capriciile vremii. „Din păcate, revenirea iernii ne-a dat peste cap programul de curăţenie. A trebuit să intervenim cu nisip şi o vom lua de la zero”, a declarat, ieri, 21 martie, în conferinţa săptămânală de presă, primarul Ion Lungu. Edilul a mai precizat că „a decalat programul de curăţenie cu o săptămână, exprimându-şi speranţa că, de săptămâna viitoare, se va putea intra în cartiere pentru a face curăţenie.

„În paralel facem cât putem pentru pregătirea oraşului pentru Paşte”, a dat asigurări primarul. El a precizat că, deşi au fost achitate recent sume de 1,5 milioane de lei pentru salubrizare, au fost emise între timp alte facturi, ceea ce face ca datoria municipalităţii să se situeze în continuare la circa un milion de euro.

Reamintim despre campania de curăţenie intitulată „Toţi pentru curăţenia oraşului” că a demarat în cursul săptămânii trecute când, de altfel, tot primarul Ion Lungu anunţase că se lucrează la salubrizarea arterelor principale. Lucrările se făceau şi pe vreme ploioasă, când temperaturile din prima parte a săptămânii trecute erau pozitive, iar precipitaţiile nu erau sub formă de ninsoare. „Avem echipe şi chiar în această dimineaţă, pe ploaie, lucrează la rigole, la curăţat, la spălat pe bulevardele principale”, spunea, miercurea trecută, primarul Ion Lungu, în conferinţă de presă. Deşi avertizări meteorologice privind posibile ninsori şi scăderi bruşte ale temperaturilor au fost lansate de la începutul săptămânii trecute pentru weekend, municipalitatea nu a considerat că vremea se va înrăutăţi într-atât încât să compromită aproape în totalitate munca celor de la salubrizare.

De asemenea, primarul Sucevei a explicat, miercurea trecută, adică în conferinţa de presă din 14 martie, că au fost constituite două echipe care lucrează în toate zonele din oraş, una care avea „repartizată” zona străzilor principale din cartierele Burdujeni şi Iţcani, precum şi străzile Traian Vuia şi Cernăuţi iar alta care avea repartizate străzile principale din cealaltă jumătate a oraşului. „În această săptămână ne dorim să facem curăţenie pe străzi, să le măturăm, să le spălăm, în măsura în care ne ajută ploaia sau ne încurcă, dar asta vom face în această săptămână”, a spus Ion Lungu. Practic, vor fi şi de acum încolo două echipe de salubrizare, doar că nu vor acţiona chiar conform programului anunţat de Ion Lungu în data de 14 martie, ci activităţile vor fi decalate cu o săptămână.

Totuşi, ca şi în anii precedenţi, pe măsură ce se apropie sărbătorile pascale, atenţia se va concentra în zona unităţilor de învăţământ şi a bisericilor. (Dan PRICOPE)

Vezi si

USV va marca deschiderea anului universitar 2022-2023 cu un concert susținut de DJ Grim Ex

Luni, 3 octombrie 2022, de la ora 19:00, pe esplanada din fața corpului A al …