Monday , November 28 2022

Programul de asfaltare în Suceava ar putea demara la 1 aprilie. Lista cu cele 50 de străzi incluse anul acesta

Campania de asfaltare stradală din acest an ar putea demara, în Suceava, după data de 1 aprilie. În acest sens, primarul Ion Lungu și-a exprimat speranța – la conferința de presă de miercuri, 9 martie – că în luna viitoare vor fi condiții prielnice pentru pornirea stației de asfalt, deși acum este o vreme „ca de gerul Bobotezei”.

„Sperăm ca stațiile de asfalt să pornească după data de 1 aprilie ca să putem da drumul la programul de asfaltare, dar asta depinde și de vreme”, a spus edilul. El speră că firmele cu care Primăria are contracte în acest sens să aibă forță de muncă mai multă decât în 2021 când Primăria nu a putut îndeplini ce și-a propus prin programul de asfaltare, îndeosebi din cauza lipsei forței de muncă.

Referindu-se la programul de asfaltare pentru anul acesta, Ion Lungu a arătat că Primăria municipiului Suceava a inclus pe listă un număr de 50 de străzi. „O parte din ele sunt deja licitate precum Crângului, Ștefan Luchian, Jupiter, Emil Cioran, Lev Tolstoi și la fel este în curs de finalizare pe fonduri europene Vasile Pârvan”, a spus, printre altele, primarul de Suceava. De asemenea, el a specificat că mai vrea să asfalteze străzile Oituz și Mirăuților, precum și să finalizeze străzile Luceafărului, prof. Leca Morariu, Ion Neculce, Tudor Vladimirescu, Tipografiei, Maria Voichița, Ștefan Tomșa, Ștefan Dracinschi, Mitropolit Daniil Repta, 6 Noiembrie, Gherasim Buliga, Mihai Eminescu, Veronica Micle, IG Sbierea, Brădetului, Izvoarele Cetății, Mitocului, Fagului, Ecaterina Teodoriu, Bujorilor, Amurgului, Păcii, calea Obcinilor. „La fel avem alte 20 de străzi în studii avansate  Dobrilă Eugen, Traian Popovici, Vasile Lupu, Decebal, Nicolae Titulescu, Iuliu Maniu, Nichita Stănescu, Ștefan Dracinschi, Ștefan Ștefureac, Epaminonda Bucevschi, Petru Comărnescu, Pictor Romeo Calancea, Ștefăniță Vodă, Ștefan Octavian Iosif, Ion Păun Pincio, Lascăr Luția, Grigorie Alexandru Ghica- extindere, Căprioarei, Grădinilor și Arcașilor”, a mai spus primarul Ion Lungu. (D.P.)

 

 

 

Vezi si

Flutur: Despre Bucovina trebuie vorbit și luptat în fiecare zi

Săptămâna aceasta a debutat cu manifestări prilejuite de Ziua Bucovinei. Iar ziua de luni a …