Wednesday , October 5 2022

Programul curățeniei de Paști în Suceava, pe cartiere

Primarul Ion Lungu a detaliat modul în care vor fi organizate, de luni încolo, operațiunile de curățenie în municipiul Suceava, până la sărbătorile Pascale, în cadrul acțiunii “Toți pentru curățenia orașului”  

Lungu

Primarul Ion Lungu a declarat ieri, într-o conferință de presă, că a fost creionat programul de curățenie care va debuta începând cu săptămâna viitoare. Astfel, în prima etapă, 14 martie – 22 aprilie, programul de curățenie este organizat pe cartiere. In perioada 14-18 martie va fi o echipă de curățenie în cartierul Obcine și o altă echipă în cartierul Burdujeni. In săptămâna 21-25 martie, aceeași echipă a primăriei va fi în cartierele George Enescu – Burdujeni. Săptămâna 28 martie – 1 aprilie va fi alocată zonei centrale, cartierului Ițcani și Cartierului Zamca.
In această primă etapă se va face curățenie în mare, dar programul de curățenie va fi reluat începând cu 4 aprilie și organizat pe aceleași cartiere, în următoarele trei săptămâni, după același program. “In ultima săptămână dinaintea sărbătorilor de Paști – 25-29 aprilie – vom face curățenie în zona unităților de cult, vom asigura buna funcționare a instalațiilor de iluminat, ridicarea deșeurilor necontrolate ce sunt în zonă”, a declarat primarul orașului Suceava, care a adăugat că municipalitatea este pregătită, dar face și apel la toată populația orașului să participe la programul “Toți pentru curățenia orașului”. Ion Lungu a reamintit că este organizat și un concurs în urma căruia vor fi alocate premii pentru asociațiile de proprietari. “Fac precizarea că banii nu vor fi folosiți decât pentru dotări edilitare la asociațiile de proprietari premiate. Din premiile acordate în anii anteriori, asociațiile de proprietari câștigătoare și-au luat motocositori, mașini de deszăpezit și alte dotări. Banii rezultați din premii nu vor putea fi folosiți de către asociațiile de proprietari pentru salarii sau alte cheltuieli”, a spus primarul Lungu.
Reamintim că, în ultima ședință de Consiliu Local, aleșii municipali și-au dat acordul cu privire la  premierea asociațiilor de proprietari cu sume consistente, în campania de curățenie inițiată de Primăria municipiului reședință de județ. (N.R.)

Vezi si

Ioan Balan, de Ziua Educației – Viitorul unei națiuni depinde de respectul pe care îl acordăm în fiecare zi făuritorilor de destine – învățătorii și profesorii  

De Ziua Mondială a Educației, deputatul PNL Ioan Balan consideră că fiecare dintre noi trebuie …