Wednesday , December 8 2021

Program pilot pentru transportul elevilor din zona Gării Burdujeni la Şcoala 10

Primăria municipiului Suceava a demarat – prin intermediul societății TPL SA Suceava la care Municipiul Suceava este acționar unic – un program pilot pentru asigurarea transportului public pentru elevi, urmând ca acesta să se extindă și să fie adaptat la toate școlile din oraș. Un anunț în acest sens a fost făcut de viceprimarul Lucian Harșovschi. Deocamdată, se are în vedere transportul elevilor care domiciliază la blocurile sau casele din zona Gării Burdujeni și învață la Şcoala 10, situată în zona Cuza Vodă 1 din cartierul Burdujeni.

„Am introdus în zona cartierului ANL Burdujeni, unde sunt mulți copii, elevi ai Şcolii Generale Nr. 10, un program pilot, privind transportul școlar. Autobuzul școlar va circula pe traseul str. Putnei – Şcoala Generală Nr. 10 și va prelua copiii din stațiile stabilite împreună cu părinții. Elevii vor coborî doar în fața unității de învățământ, iar după ore vor pleca acasă cu același autobuz. Accesul acestora se va face pe baza abonamentului sau a biletului”, a specificat viceprimarul Lucian Harșovschi în informarea transmisă luni, la orele amiezii.

Programul va fi zilnic, de luni până vineri cu plecare dimineața din str. Putnei la ora 07:40 și la ora 12:00 pleacă din fața unității de învățământ iar la ora 12:40 pleacă din str. Putnei, cu elevii care au ore după-masă. “După perioada de testare vom analiza ce trebuie modificat în privința orarului. În funcție de cereri, vom analiza dacă putem introduce acest proiect și în alte zone.  Doar așa putem reduce din traficul rutier și, totodată, îi vom ști pe copii în siguranță!”, a spus Lucian Harșovschi. (D.P.)

Vezi si

Trafic blocat pe E 85, la Oniceni, de o autocisternă care a derapat

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliției Române a informat miercuri, la ora 11.30,  că o …