Friday , February 3 2023

Program de licență Matematică – Informatică, la USV

Universitatea ”Ştefan cel Mare” Suceava anunță noutăți în oferta de programe de studiu, prin vocea prorectorului Mihai Dimian. În curând, va fi disponibil programul de licență Matematică – Informatică, care va forma profesori pentru învățământul preuniversitar din regiune, analiști de date, specialiști în inteligență artificială.

”În această săptămână (săptămâna trecută, n.r.) a avut loc vizita comisiei ARACIS pentru evaluarea unui nou program de licență la Universitatea din Suceava: Matematică – Informatică, ce are ca scop formarea de profesori pentru învățământul preuniversitar din regiune, analiști de date, specialiști în inteligență artificială. Propunerea include un colectiv puternic cu profesori și cercetători din USV și din străinătate, iar vizita de evaluare s-a încheiat cu un raport foarte favorabil, ceea ce ne conferă încredere că analizele și voturile din Comisia de specialitate și Consiliul General vor fi, de asemenea, pozitive. Așadar, ne pregătim cu o nouă opțiune pentru admiterea la USV!”, a transmis prorectorul Dimian.

Un studiu la nivel internațional, realizat de Asociația Internațională pentru Evaluarea Performanțelor în Educație care măsoară performanțele la matematică și științe, arată că în 10 ani o să ne confruntăm cu o criză de profesori calificați, mai ales în zona matematicii, unde sunt mai multe ore, dar și în zona științelor, unde peste jumătate dintre profesori au peste 50 de ani. Analiza făcută în cadrul TIMSS arată că un procent foarte mic dintre studenți au ca prima opțiune cariera didactică. (O. NUȚU)

Vezi si

Ministrul Mediului: ”Vom porni programul «Rabla local» în luna martie”. La Suceava, anul trecut, Primăria estima aproximativ 2.500 de beneficiari

Ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Tanczos Barna, a declarat joi, la Bistriţa, că programul “Rabla …