Sunday , September 26 2021

Profilul sucevenilor care au votat AUR, partidul surpriza din noul Parlament

În județul Suceava, AUR a adunat în jur de 14,5% din voturi la alegerile parlamentare, al doilea cel mai ridicat procent din țară obținut de noul partid parlamentar, care la nivel național se apropie de 10%. Sucevenii par să fi fost atrași în mod special de mișcarea cu doctrină conservatoare, naționalistă, dar mai ales de protestele inițiate de aceasta împotriva restricțiilor impuse în pandemie, împotriva purtării măștilor de protecție, de exemplu (vezi celebrul protest „anti-botniță”).

Potrivit datelor BEC, judeţele în care AUR a obţinut cele mai bune scoruri sunt: Botoşani (14,55%), Suceava (14,49%), Constanţa (14,05%), Neamţ (13,75%), Arad (13,72%), Vrancea (13,32%), Vaslui (12,65%), Iaşi (12,37%), Alba (12,01%), Ialomiţa (11,83%) Bacău (11,37%), Tulcea (11,64%), Hunedoara (10,59%), Brăila (10,37%). În Diaspora, AUR a obţinut 24,93%.

Dar cine sunt sucevenii atrași, via Facebook cel mai adesea, de noul copil teribil din politica românească? Singurul răspuns disponibil până la această oră poate veni doar din datele culese de sondajul CURS-Avangarde.

Bărbați tineri cu studii medii. Acesta este profilul alegătorului care a pus ștampila pe Alianța pentru Unirea Românilor, conform datelor exit poll obținute de CURS – Avangarde la alegerile de duminică.

Potrivit datelor culese de CURS – Avangarde la exit poll-ul realizat în ziua alegerilor, profilul votanţilor AUR este următorul:

Cei mai mulţi votanţi AUR sunt bărbaţi

Cei mai mulţi votanţi sunt din categoria 18 – 30 de ani

Majoritatea votanţilor au liceu şi şcoală postliceală

După mediul în care trăiesc, votanţii AUR se împart aproximativ egal între urban şi rural.

AUR a obținut cele mai bune scoruri în Moldova și Transilvania. 500.000 de români din cele 5 milioane de votanți au pus ștampila pe AUR.

Potrivit rezultatelor parțiale oficiale prezentate de BEC luni la prânz, Alianța pentru Unirea Românilor a obținut 9,38% (532.827 de voturi) la Camera Deputaților și 9,26% (539.236 de voturi) la Senat.

 

Vezi si

Florin Cîțu și-a anunțat echipa de conducere a PNL. Gheorghe Flutur – prim-vicepreședinte Politici Publice. Bogdan Gheorghiu – vicepresedinte politic

Florin Cîțu și-a anunțat, la Consiliul Național al PNL de duminică echipa de prim-vicepreședinți și …

No comments

  1. Dreptul de vot sa fie al tuturor, cand nivelul de inteligenta și cultura al populației este majoritar medieval, este o greșeală..
    Trebuie un examen, o testare ceva, care sa îți dea dreptul la vot.
    Trebuie sa fii un pic deștept sa ca îți dai seama ca ești prost.

  2. Profilul votantilor haur? Prosti…cel mai profil bun