Saturday , April 13 2024

Profesorul de geografie Marius Cazacu, posibil “acar Paun” in cazul etnobotanicelor de la “Petru Rares“

N unii dintre colegii lui Cazacu consider\ c\ “dreptul la replic\” trimis spre publicare de acesta a f\cut mai mult r\u imaginii Colegiului Na]ional “Petru Rare[“ dec=t relat\rile din pres\ despre situa]ia din [coal\

La colegiul Na]ional “Petru Rare[“, la]ul se str=nge, `ncet, `ncet, `n jurul profesorului de geografie Marius Cazacu, considerat, mai nou, principal responsabil de imaginea proast\ pe care a dob=ndit-o liceul dup\ scandalul excursiei “etnobotanice” `n mun]ii Rar\u.  Nu numai unii profesori, dar [i unii copii din [coal\ dau ca sigur\ sanc]ionarea dasc\lului organizator de excursii.. Marius Cazacu este iubit de elevi [i de unii colegi, `ns\ to]i sunt de acord c\ totul ar fi fost `n regul\ dac\ profesorul de geografie `mp\timit de excursii `n mun]ii Bucovinei, pe litoral sau `n alte zone interesante din punct de vedere turistic nu ar fi decis, f\r\ consultarea conducerii [colii, s\ fac\ public un “drept la replic\” prin care, `ncerc=nd s\ se disculpe, [i-a f\cut singur r\u, fiindc\ publicarea punctului s\u de vedere nu a aranjat deloc imaginea Colegiului, dimpotriv\.
~ncerc=nd s\ salveze “imaginea imaculat\” a Colegiului Na]ional Petru Rare[, profesorul Cazazu a jertfit-o pe cea a unui copil de 14 ani, care `ntre timp a murit. “De[i elevii [i unii p\rin]i cuno[teau trecutul noului lor coleg, diriginta clasei [i profesorii coordonatori nu au fost în[tiin]a]i despre posibilitatea consumului de substan]e etnobotanice”, a explicat profesorul Cazacu, care ulterior `n demersul s\u a transmis responsabilitatea spre p\rin]i `n termeni greu de `nghi]it:  “Apreciez promptitudinea p\rin]ilor care au luat atitudine în privin]a posibilit\]ii ca fiii sau fiicele  lor s\ consume astfel de substan]e, dar consider c\ ar trebui s\ informeze [coala în timp util pentru a lua m\surile de prevenire necesare. (…) În actuala societate cu modele bulversante pentru un t=n\r, familia este cea care trebuie s\ impun\ respectul fa]a de reguli [i autorit\]i. Este necesar\ o cooperare deschis\ care presupune recunoa[terea adev\rului [i asumarea responsabilit\]ii familiei în e[ecul copilului, precum [i luarea m\surilor reactive, încep=nd cu reducerea drastica a bugetului elevului”. Chestiuni altcumva corecte, puse `n discu]ie de profesorul Cazacu, care `ns\ ar fi trebuit, `n opinia conduc\torilor [colii s\ r\m=n\ `n mintea lui, fiindc\ acestea au avut, dup\ publicare, un rol nefast `n tonul discu]iilor legate de ceea ce se `nt=mpl\ la Colegiul Na]ional Petru Rare[, dezvoltate intens pe forumuri. Pentru aceasta, profesorul Marius Cazacu ar putea s\ pl\teasc\ scump. (Neculai RO{CA)

Vezi si

Marcel Ciolacu: Valul de schimbare în Suceava a pornit

Preşedintele Partidului Social Democrat (PSD), Marcel Ciolacu, şi-a exprimat, vineri, convingerea că partidul pe care …

No comments

  1. Cum ramane cu libertatea de exprimare? A spus profesorul Cazacu lucruri neadevarate?

  2. Are perfecta dreptate domnul profesor.Nu va place adevarul despre ceea ce a spus despre familie si rolul ei?

  3. Ca de fiecare data se gaseste cate un “acar”. Ce trebuia sa faca Cazacu sa ascunda gunoiul scolii sub pres pentru a nu murdari imaginea scolii? Sau nu trebuia sa scoata in evidenta si greselile parintilor fata de ‘”odraslele” lor.
    In scoala este o totala lipsa de disciplina(Nu ma refer la unele rezultate la invatatura).Parcul caminului era o adevarata cloaca de derbedei care nu erau deranjati de nimeni. Pacat ca prin pierderea unei vieti se mai pune ceva ordine. Nu inteleg ce trebuia sa faca pro.Cazacu sa taca ca sa nu pateze cumva imginea scolii si a directoarei? Pacat! Va suporta prostia si mandria altora. Trebuia sa ceara permisiunea sefilor pentru a vorbi? Exclus!

  4. Cazacu, un aventurier….

  5. Fost elev al liceului

    Cazacu nu are nicio vina, el organizeza excursii de ani buni si nu este nimic in neregula. Eu am mers in excursie cu el in anul 2000, la sovata, si a fost ok, nu i se poate reprosa ca niste cretini inconstienti au adus cu ei droguri ascunse.

  6. Profesorul Cazacu trebuia sa nu-si dea cu parerea despre parinti. Este profesorul copiilor si scoala trebuia sa se intereseze de ce vrea un copil sa se transfere in ultimul an de gimnaziu. In plus din foaia matricola se puteau trage concuzii si semnale de alarma.