Wednesday , May 18 2022

Profesorul de biologie arestat pentru că ar fi făcut avansuri sexuale unei eleve de 14 ani va fi cercetat în libertate, sub control judiciar

Tribunalul Suceava a admis, miercuri, contestația depusă de Vicențiu Dragomir Chiseliță și a respins propunerea de luare a măsurii arestării preventive față de profesorul de biologie de la Şcoala Gimnazială ”Vasile Bumbac” Costâna, care va fi cercetat în libertate. Astfel, a fost luată măsura controlului judiciar pe o perioadă de 60 de zile, începând cu 19.01.2022, până la data de 19.03.2022, și dispusă punerea de îndată în libertate a profesorului, care nu are voie să exercite profesia de cadru didactic.

Pe durata măsurii preventive a controlului judiciar, obligațiile instituite prin efectul legii constau în prezentarea la organul de urmărire penală, la judecătorul de cameră preliminară sau instanţa de judecată ori de câte ori este chemat; să informeze de îndată Judecătoria Suceava sau organul în faţa căruia se află cauza cu privire la schimbarea locuinţei; să se prezinte conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliţie sau ori de câte ori este chemat. Inculpatul nu are voie să depăşească limita teritorială a județului Suceava, decât cu încuviinţarea prealabilă a organului care soluţionează cauza; nu are voie să comunice direct sau indirect, pe nici o cale cu persoana vătămată, cu colegii de clasă ai acesteia, precum şi cu ceilalţi martori audiaţi sau care urmează a fi audiaţi în cauză.

La finalul săptămânii trecute, vineri, 14 ianuarie, polițiștii suceveni l-au reținut pe profesorul de biologie și muzică de la Şcoala Gimnazială ”Vasile Bumbac” Costâna, structura a Şcolii Gimnaziale Todirești. Vicențiu Dragomir Chiseliță, în vârstă de 59 de ani, este acuzat că, în data de 12 ianuarie, i-ar fi făcut avansuri sexuale unei eleve de 14 ani. Aceasta a înregistrat discuțiile cu profesorul, le-a povestit părinților ce a pățit, aceștia anunțând Poliția, care a dispus reținerea barbatului pentru 24 de ore, ulterior fiind prezentat instanței competente care a dispus arestarea pentru 30 de zile. Miercuri, această măsură a fost revocată iar Dragomir Vicențiu Chiseliță a fost eliberat din arestul IPJ Suceava. (O. N.)

Vezi si

 Primarul Sucevei își cere scuze pentru întreruperea furnizării apei calde

În conferința de presă de miercuri, 18 mai, primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, și-a cerut …