Monday , January 17 2022

Profesorii suceveni refuza sa reinceapa cursurile

N profesorii vor relua cursurile c=nd `[i vor primi salariile, inclusiv cei 33% c=[tiga]i `n instant\ `n 2010 n ace[tia cred c\ bugetul va r\m=ne neacoperit `n perioada verii, c=nd le va fi greu s\ se organizeze pentru a protesta n liderul sindicatului “Spiru Haret”, Constantin Cernica, `i `ndeamn\ `ns\ pe profesori s\ revin\ `n s\lile de clas\ c=t mai cur=nd

De[i problema lefurilor profesorilor suceveni p\rea ca [i rezolvat\, dasc\lii sunt hot\r=]i s\ nu sunt `nceap\ cursurile p=n\ ce nu `[i vor primi salariile aferente lunii februarie care s\ includ\ [i drepturile b\ne[ti c=[tigate anul trecut `n instan]\ [i prev\zute `n legea 221. Dup\ mai multe demersuri r\mase f\r\ r\spuns c\tre Ministerul Educa]iei, `n cursul zilei de vineri, prin interven]ia pre[edintelui Consiliului Jude]ean Suceava, Gheorghe Flutur, ministrul Daniel Funeriu a hot\r=t suplimentarea fondului de salarii. Chiar dac\ `n contul Trezoreriei Suceava deja au fost vira]i banii pentru plata salariilor, profesorii suceveni a[teapt\ s\ vad\ concret c=]i bani vor primi pentru luna februarie, iar dac\ ace[tia vor cuprinde [i drepturile de bani c=[tigate `n instan]\ `n 2010, respectiv cei 33%. Guvernul a completat cu suma de 4,55 miliarde de lei fondul de salarii pentru trimestrul `nt=i prin transferarea bugetului pentru trimestrul al treilea, urm=nd ca ulterior s\ fie efectuat\ o rectificare pentru acoperirea bugetului. Tocmai aceast\ rectificare st=rne[te ne`ncrederea dasc\lilor, ace[tia av=nd dubii cu privire la m\surile luate la nivel ministerial, m\suri care vor falimenta bugetul alocat perioadei vacan]ei de var\. Dasc\lii consider\ c\ se urm\re[te neacoperirea lunilor de var\, perioad\ c=nd organizarea lor pentru a protesta este aproape imposibil\, c=nd situa]ia anual\ a elevilor va fi `ncheiat\ iar actul didactic nu va fi afectat.
Liderul Sindicatului de ~nv\]\m=nt “Spiru Haret”, Constantin Cernica, a declarat c\ bugetul va fi `n totalitate acoperit pentru `ntreg anul 2011. “~ntr-adev\r este vorba de acea mutare intertrimestrial\ a bugetelor, dar se va face [i o rectificare de buget. Nu vor exista perioade care s\ r\m=n\ nefinan]ate a[adar profesorii trebuie s\ reia cursurile c=t mai cur=nd” a afirmat acesta. Constantin Cernica a declarat c\ rectific\rile bugetului la nivelul fiec\rei localit\]i, `ntocmirea statelor de plat\, respectiv calcularea diferen]elor ar trebui s\ se desf\[oare c=t mai repede cu putin]\, pentru ca profesorii s\ intre c=t mai cur=nd la cursuri.
N Profesorii nu renun]\ la protestul de la Ministerulu Educatiei, din Bucure[ti
Hot\r=rea profesorilor de a pleca duminic\ noaptea spre Bucure[ti pentru continuarea protestelor [i a negocierilor la Ministerul Educa]iei r\m=ne neschimbat\. Un autocar cu profesori din Suceava, iar un altul cu profesori din institu]ii de `nv\]\m=nt din Gura Humorului [i F\lticeni, `mpreun\ cu dou\ autocare din Boto[ani vor pleca spre capital\ pentru o `ntrevedere cu Daniel Funeriu, `n vederea g\sirii unei solu]ii viabile pe termen lung. Din Suceava, num\rul profesorilor care vor pleca spre capital\ va fi de aproximativ 100. Profesorii nu vor s\ abandoneze protestul de la Ministerul Educa]iei, ace[tia dorind explica]ii cu privire la modul `n care s-a constituit bugetul anual pentru educa]ie, `nc=t s-a ajuns `n situa]ia nepl\cut\ de a nu fi pl\ti]i din pricina lipsei de fonduri.  (Adelina TALPALARIU)

Vezi si

Sucevean de 42 de ani băgat în arest, după ce a lovit cu mașina o femeie aflată pe trotuar.  Individul nu are permis, a fugit de la locul accidentului și a refuzat să sufle în etilotest

Duminică după-amiază, la ora 16.50, o persoană neidentificată inițial, în timp ce conducea un autoturism …

No comments

 1. Tot timpul cernica a pactizat cu puterea. Noi i-am facut avere si el ne-a “sapat”. Este cel mai mare marsav posibil. Daca suntem acum presul politicienilor, asta se datoreaza liderilor de sindicat. Cred ca ar trebui sa-i cerem lui cernica in mod oficial sa-si prezinte demisia impreuna cu toata gasca din scoli. Cu exceptia catorva lideri de scoli, toti joaca sub bagheta puterii. Este timpul sa ne trezim si si sa ne luam destinul in propriile noastre maini.

 2. Dragi profesori va rog sa “stati linistiti la locurili voastre”! D-l cernica garanteaza ca veti avea bani pentru salarii ! Nu este cazul sa va agitati ! Mizerabilul asta care face doar “joc de glezne” in miscarea sindicala suceveana are tupeul sa faca declaratii de presa fara a avea mandat de la cei pe care-i reprezinta !
  Desi stia de la inceputul anului ca vom ramane fara salarii in februarie, a facut ce-a stiut mai bine sa faca, adica ne-a dus cu presul pana am ajuns in situatia actuala !
  Hotarat lucru…Cu orice consecinte, eu ii trag una-n gura cand ma intalnesc prima data cu el….Cat pot sa “primesc” pentru vatamare corporala? Poate am sanse sa primesc ceva “cu suspendare” ….Daca nu, macar la “mititica” nu mai am nevoie de salariu….

  • Mare dreptate ai! Totusi vinovati suntem noi, cei care le cantam in struna lui Cernica si “pajului” Ieremia!

  • cu greva aceasta ati facut jocul lui cernica. va dus numai cu zaharelul. uite mitingu nu e mitingu.
   uite banii nu sunt banii.
   sa ne lase portocaliul si sa mearga la pensie

 3. D-le cernica dumneata pe cine reprezinti? Pe guvernanti sau pe noi? Pana cand o sa mai luati decizii in numele nostru, al celor care va platim “scaunul” de 20 de ani? Ne-ati intrebat daca suntem de acord cu incetarea protestelor?
  Daca guvernantii au asa mare grija de salariile noastre de ce nu au facut tot ce trebuia ca sa previna o astfel de stare de fapt?
  De ce tot noi trebuie sa fim intelegatori cu astfel de incompetenti?
  Eu va sugerez sa va luati de manuta cu ei si sa plecati, sa ne lasati in pace…
  Declaratia pe care o faceti privind asigurarea bugetului pentru salarii este egala cu 0 (zero). La fel ca si “valoarea” dumitale. Lasa-ne ! Du-te la pensie….