Monday , December 4 2023

Profesorii poarta banderole albe, în semn de solidaritate cu colegele aflate în greva foamei

N membrii Sindicatului Înv\]\mânt Spiru Haret Suceava au intrat, luni, la cursuri cu banderole albe, în semn de solidaritate cu colegele lor aflate în greva foamei, iar în cursul zilei de joi se vor afla în grev\ general\ de o zi, în timp ce sindicali[tii din zona R\d\u]i se vor afla în grev\ japonez\

Liderul Sindicatului Înv\]\mânt “Spiru Haret” Suceava, Constantin Cernica, a declarat, luni c\ profesorii suceveni, membri ai acestui sindicat, poart\ banderole albe la clase în semn de solidaritate cu colegele lor aflate în greva foamei.
Cernica a spus c\ în 28 octombrie va fi grev\ general\ de o zi, în condi]iile în care Guvernul î[i asum\ r\spunderea în Parlament pe Legea Educa]iei, iar cursurile nu se vor ]ine în [colile în care angaja]ii sunt membri ai acestui sindicat.
De asemenea, în cursul zilei de vineri reprezentan]ii acestui sindicat vor participa la Consiliul Na]ional al federa]iei la care sunt afilia]i pentru a se stabili pa[ii urm\tori în func]ie de evolu]iile pe plan politic.
Liderul Sindicatului Înv\]\mânt “Bucovina” R\d\u]i, Gheorghe {orodoc, a declarat, luni, c\ membrii acestui sindicat se vor afla, joi, în grev\ japonez\ de dou\ ore, în intervalul 11.00-13.00.
El a spus c\ greva japonez\ are un dublu rol, respectiv de solidaritate cu profesoara din F\lticeni aflat\ în greva foamei, dar [i de protest fa]\ de inten]ia Guvernului de a-[i asuma r\spunderea în privin]a Legii Educa]iei.
[orodoc a spus c\ membrii de sindicat vor purta, joi, banderole albe sau cocarde, iar liderii de sindicat vor explica “rostul” acestui demers.
“În cursul zilei de vineri vom participa la Consiliul Na]ional al FSLI pentru a se stabili alte forme de protest în condi]iile în care cele de pân\ acum nu au dat rezultate”, a mai spus {orodoc.
Sindicatul Jude]ean Înv\]\mânt “Spiru Haret” Suceava însumeaz\ aproximativ 8.000 de membri, iar Sindicatul Înv\]\mânt “Bucovina” R\d\u]i are 2.600 de membri, informeaz\ Mediafax.

Vezi si

Despre bani în fiecare materie: 6 decembrie este ultima zi în care îți poți înscrie școala în LifeLab (P)

LifeLab by BCR ajută profesorii și elevii să înțeleagă importanța educației financiare în orice domeniu. …

No comments

  1. Unii fac greva ,altii fac angajari noi aiurea.