Thursday , December 1 2022

Profesorii ameninţă cu boicotarea Bac-ului

bacalaureat

Cadrele didactice primesc 19 lei pe zi pentru supraveghere şi câte 3 lei pentru o lucrare corectată, bani care îi nemulţumesc. Sindicaliştii suceveni sunt însă rezervaţi că o astfel de acţiune se va finaliza

Cadrele didactice sucevene sunt nemulţumite de sumele derizorii pe care le vor primi pentru participarea la examenul de Bacalaureat, şi anume 19 lei pe zi pentru supravegherea elevilor şi câte 3 lei pentru o lucrare corectată şi ameninţă cu boicotarea examenului de Bacalaureat. Sindicaliştii din învăţământ solicită Guvernului să găsească sume pentru suplimentarea fondurilor destinate profesorilor care vor desfăşura activităţi de supraveghere sau corectare la examenul de Bacalaureat 2014. In caz contrar, profesorii vor boicota examunul, însă sindicaliştii suceveni sunt destul de rezervaţi în acest sens. “S-a mai încercat acest lucru şi în urmă cu trei ani dar în urma unor telefoane, s-au prezentat alţi profesori la examen în locul celor care au refuzat s-o facă. Singura unitate de învăţământ care a rezistat până la sfârşit demersului de a boicota examenul de Bacalaureat a fost Colegiul din Gura Humorului dar şi acolo s-a susţinut în final examenul. Nu ştiu când vor înţelege profesorii că trebuie să fie uniţi dacă vor să se facă o schimbare. Vom încerca şi de această dată, dar sunt foarte rezervat că o astfel de acţiune de boicotare a examenului de Bacalauret se va finaliza”, a declarat Traian Pădureţ, preşedinte al sindicatului Pro-educaţia, filiala Suceava.
Examenul de Bacalaureat din acest an va debuta pe data de 10 iunie cu proba orală la Limba şi Literatura Română, urmată în perioada 11-13 iunie de evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în Limba Maternă, iar în intervalul 23-27 iunie se va desfăşura proba orală într-o limbă de circulaţie internaţională. Proba scrisă la Limba şi Literatura Română va avea loc în data de 30 iunie, iar pe 2 iulie candidaţii vor susţine proba obligatorie profilului. Proba scrisă la alegere se va desfăşura pe data de 4 iulie, urmând ca pe data de 7 iulie să se afişeze rezultatele. In intervalul 8-10 iulie se vor analiza eventualele contestaţii, iar pe data de 11 iulie se vor afişa rezultatele finale. (Cristina RUSTI)

Vezi si

Tânăr din Bogdănești, fără permis, prins extrem de beat la volan

În noaptea de marți spre miercuri, la ora 01.32, în afara localității Baia, în zona …