Tuesday , February 27 2024

Profesori de la Şcoala Gimnazială ”Regina Elisabeta” Rădăuți, la un curs de formare în Paris, prin programul Erasmus+

Un grup de profesori de la Şcoala Gimnazială ”Regina Elisabeta” Rădăuți a avut ocazia de a participa, în perioada 30 octombrie-5 noiembrie a.c., la un curs de formare intitulat ”Învățarea bazată pe proiecte”, organizat de către Cappadocia Education și desfășurat în inima culturii și educației europene – Paris.

Activitatea de formare face parte din proiectul Erasmus+ 2023-1-RO01-KA121-SCH-000130619, finanțat de Comisia Europeană. Proiectul a adus împreună 20 de participanți din România și Bulgaria, care au avut parte de o săptămână plină de sesiuni interactive, ateliere de lucru și prezentări de bune practici în domeniul educațional, toate sub îndrumarea trainerului Iskra Nedelcheva. De asemenea, participanții au beneficiat de experiențe culturale inedite, având posibilitatea de a explora frumusețea Parisului și de a crea legături interculturale solide.

Cele patru cadre didactice participante – Nicoleta Berbeneciuc, coordonator de proiect, Maria Telișcă, Teișanu Ana-Maria și Iulia Ichim, au avut ocazia să discute cu experți internaționali în domeniul educației și să identifice modalități eficiente de implementare a învățării bazate pe proiecte în contextul specific al școlii în care își desfășoară activitatea.

Cursanții s-au familiarizat cu cele mai noi platforme educaționale care oferă instrumente inovatoare pentru optimizarea procesului instructiv-educativ. Instruirea bazată pe proiecte este o abordare educațională concepută pentru a oferi educabililor oportunitatea de a le dezvolta elevilor cunoștințe și abilități aplicabile în viața cotidiană. Totodată, prin această metodă se promovează gândirea critică, creativitatea, comunicarea și colaborarea.

”Programul Erasmus+ reprezintă o poartă către oportunități de formare extraordinare, care pot transforma radical modul de abordare a educației în școală. Cursul de formare de la Paris a fost o experiență revelatoare și ne-a oferit perspective noi și instrumente practice ce pot aduce schimbări pozitive în modul în care educația este livrată în Şcoala noastră. Prin astfel de proiecte, Erasmus+ continuă să joace un rol esențial în creșterea calității educației și în consolidarea unor legături culturale între țările participante”, a explicat coordonatorul de proiect,  Nicoleta Berbeneciuc. (O. N.)

Vezi si

Bărbat de 47 de ani din Hârtop, dispărut de la domiciliu

Poliţia desfăşoară activităţi de căutare şi identificare a numitului a persoanei dispărute BORDEI VASILE-FLORIN, de …