Wednesday , October 5 2022

Profesoară de matematică, chemată în judecată de un individ pe care a refuzat să-l ia de soţ

Un bărbat din Câmpulung Moldovenesc a depus la Judecătoria Vatra Dornei o plângere împotriva unei profesoare din Cârlibaba. Acesta îi cere femeii să îi înapoieze un împrumut de 5.000 de lei, precum şi daune morale de 10.000 de lei cauzate de refuzul de a-l lua de soţ

viorica a [800x600]
Viorica A. Foto: Facebook

La Judecătoria Vatra Dornei a fost înregistrată o plângere mai rar întâlnită. Un bărbat pe nume George S., din municipiul Câmpulung Moldovenesc, a chemat în judecată o femeie de 60 de ani, pentru că aceasta nu i-a restituit un împrumut de 5.000 de lei şi a refuzat să îl ia de soţ. Cererea bărbatului a fost depusă la instanţa din Vatra Dornei.
George S. îi cere Vioricăi A., din Cârlibaba, cea care i-ar fi fost amantă o bună perioadă de timp, să-i returneze cei 5.000 de lei împrumutaţi, precum şi despăgubiri morale de 10.000 de lei. Femeia a fost citată pentru un viitor termen la Scoala Generală din Câlibaba, unde Viorica A. este profesoară de matematică, dar şi instructor la o formaţie de dansuri populare.
„Subsemnatul George S., domiciliat în localitatea Câmpulung Moldovenesc, strada Calea Bucuriei, chem în judecată pe numita A.V., la adresa Scoala Cârlibaba, comuna Cârlibaba, judeţul Suceava, că prin hotărârea ce se va da să obligaţi pe pârâtă la plata sumei de 5.000 de lei (cinci mii de lei), reprezentând contravaloarea banilor împrumutaţi de mine şi daune morale în valoare de 10.000 de lei, ca urmare a refuzului acesteia de a se căsători cu mine”, arată reclamantul în plângerea formulată la Judecătoria Vatra Dornei.
Profesoara se bucură de o reputaţie bună în comunitate, începând de la directoarea Scolii Generale din Cârlibaba, Crina Tăran, până la primarul comunei, Gabriel Danciu, toată lumea doar cuvinte la superlativ.
„Doamna profesoară este pensionată, dar încă are contract cu unitatea de învăţământ pentru 12 ore pe săptămână, de matematică. Este o femeie cu mult bun simţ, care nu a avut niciodată vreo abatere disciplinară, fără probleme în societate. Se ocupă şi de echipa de dansuri a comunei Cârlibaba. Ceea ce încearcă să însceneze acest domn este josnic şi din câte am înţeles de prin comunitate că respectivul ar mai avea două procese asemnănătoare cu două doamne de la care pretinde bani”, a declarat directoarea Crina Tăran. Primarul Gabriel Danciu s-a arătat de-a dreptul indignat şi a precizat că „toată este această situaţie este o înscenare prin care bărbatul respectiv încearce să câştige nişte bani, aceasta femeie fiind de o moralitate exemplară în comuna Cârlibaba”. (C.R., C.Z.)

Vezi si

Caravana mobilă pentru testarea gratuită HPV a femeilor va fi luna aceasta în Stulpicani, Frătăuții Vechi și Noi, Broșteni și Straja

Femeile cu vârsta între 25 și 64 de ani se pot prezenta doar cu buletinul …