Wednesday , December 7 2022

Procurorii suceveni au trimis în judecată o femeie care îşi făcea cumpărăturile cu bani falşi

bani

O individă a fost trimisă în judecată pentru de “punerea în circulaţie de valori falsificate”, “înşelăciune” şi “tentativă la infracţiunea de înşelăciune” . Aceasta este acuzată că a folosit bancnote contrafăcute de 200 de lei pentru a-şi cumpăra cremă de faţă şi sutiene  
Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava au dispus trimiterea în judecată a inculpatei Rodica Macovei pentru săvârşirea infracţiunilor de “punerea în circulaţie de valori falsificate”, “înşelăciune” şi “tentativă la infracţiunea de înşelăciune”. Cercetările au stabilit faptul că în data de 4 iulie 2014, poliţiştii din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Suceava s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că inculpata Rodica Macovei  a pus în circulaţie la un magazin din municipiul Suceava către gestionara acesteia o bancnotă contrafăcută din cupiură de 200 de lei, cumpărând o cremă de faţă, în valoare de 9,5 lei şi primind rest suma de 190,5 lei. In cursul aceleiaşi zile, Rodica Macovei a mers în Piaţa Mică din cartierul George Enescu din municipiul Suceava, unde a încercat să cumpere de la un alt magazin o pereche de blugi, plătind cu o bancnotă de 200 de lei contrafăcută. Gestionara a luat bancnota de 200 de lei şi l-a rugat pe administratorul magazinului să-i schimbe bancnote, întrucât nu avea de unde să dea rest. Acesta a observat că bancnota de 200 de lei este falsă şi a condus-o pe inculpata Rodica Macovei la sediul Poliţiei municipiului Suceava.
In urma controlului corporal făcut asupra Rodicăi Macovei au fost găsite cinci bancnote din cupiură de 200 de lei, toate cu aceeaşi serie ce prezentau suspiciuni de contrafacere. Impreună cu Rodica Macovei era şi L.T.R., care a fost şi ea dusă la sediul Poliţiei Municipiului Suceava. De la D.M.C. a fost ridicată o bancnotă de 200 de lei ce prezintă suspiciuni de contrafacere, bancnota fiind cea pe care Rodica Macovei a pus-o în circulaţie.
Experţii criminalişti din cadrul Inspectoratului de poliţie Judeţean Suceava au stabilit că cele 11 bancnote din cupiura de 200 de lei, toate cu aceeaşi serie sunt contrafăcute. Totodată, s-a stabilit că în luna decembrie 2012, inculpata Rodica Macovei a pus în circulaţie o bancnotă contrafăcută din cupiura de 100 de euro, pe care i-a dat-o numitei M.S., de la care a cumpărat două sutiene. Bancnota de 100 de euro a fost predată poliţiştilor în data de 12 aprilie 2013. In data de 11 aprilie 2013, Rodica Macovei a pus în circulaţie o bancnotă contrafăcută din cupiura de 100 de euro, pe care i-a dat-o numitei G.H., primind în schimb suma de 420 de lei. Bancnota de 100 de euro a fost a fost predată poliţiştilor în data de 11 aprilie 2013.
Procurorii au sesizat instanţa de judecată pentru a se pronunţa cu privire la confiscarea specială a bancnotelor contrafăcute, respectiv cele 11 bancnote de 200 de lei, o bancnotă contrafăcută din cupiura de 100 de euro şi bancnota de 100 de euro.
Dosarul a fost înaintat, spre competentă soluţionare, Judecătoriei Câmpulung Moldovenesc, instanţa competentă să judece cauza pe fond. Această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă, spre judecare, situaţie care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie. (Constantin ZUZEAC)

Vezi si

LUNGU: Lucrările la Grădinița de la Colegiul ”Mihai Eminescu” sunt finalizate și va fi inaugurată luna viitoare

Ion Lungu, primarul municipiului Suceava, a anunțat că Grădinita nr.4 de la Colegiul National ”Mihai …