Procurorii spun că Vasile Lavric  și-ar fi ucis ultima soție pentru că trimitea “inimioare” pe facebook

reportersite
21 ianuarie 2021, 7:40

Procurorii care îl anchetează pe rădăuțeanul Vasile Lavric, individul din preajma căruia au dispărut mai multe femei, au descoperit care ar fi mobilul crimei comise de acesta în vara anului trecut. In referatul propunerii de arestare se arată faptul că suspectul și-ar fi ucis soția în noaptea de 10 spre 11 iunie 2020, după ce s-a „simțit rău” că a aflat de la un vecin că soția sa ar fi fost o femeie de „moravuri ușoare” în tinerețe, dar și pentru că o bănuia că vorbea cu alți bărbați pe Facebook 

Procurorii care îl anchetează pe rădăuțeanul Vasile Lavric, individul din preajma căruia au dispărut mai multe femei, au descoperit care este mobilul crimei comise de acesta în vara anului trecut.

În referatul propunerii de arestare se arată faptul că suspectul și-ar fi ucis soția în noaptea de 10 spre 11 iunie 2020, după ce s-a „simțit rău” că a aflat de la un vecin că soția sa ar fi fost o femeie de „moravuri ușoare” în tinerețe, dar și pentru că o bănuia că vorbea cu alți bărbați pe Facebook.

Însă, culmea, Vasile Lavric habar n-ar fi avut să folosească un telefonul mobil pentru a verifica dacă într-adevăr soția lui conversa cu alți bărbați sau nu, relateaza gandul.ro.

Totuși, suspectul ar fi aflat de la ai lui copii faptul că soția lui ar fi trimis „inimioare” pe Facebook Messenger și ar fi primit la rândul ei de la cineva astfel de emoticoane, însă nu știa clar cu cine vorbea partenera lui de viață.

“În seara de 10 iunie 2020, după ce a informat membrii de familie că ar avea de prestat un serviciu de tractare la o distanță mai mare de domiciliu, unde urma să meargă împreună cu Lavric Aurica, inculpatul și soția sa au părăsit împreună domiciliul, deplasându-se cu platforma de tractare într-o direcție necunoscută. În cursul acelei nopți, inculpatul și-a ucis soția și i-a ascuns cadavrul pentru a evita tragerea la răspundere penală, după care s-a întors singur acasă în cursul dimineții”, se arată în referatul propunerii de arestare, citat de antena3.ro.

De asemenea, procurorii au mai făcut o descoperire – suspectul ar fi retras chiar în noaptea crimei suma de 3.000 de lei de pe un card care aparține mamei victimei!

„În 10 iunie 2020, ora 23.38, suma de 3.000 de lei este retrasă de la un bancomat din Rădăuți, de pe cardul bancar al mamei victimei. Acest card a fost, în ultimele luni, în posesia lui Lavric Vasile, după cum rezultă din analiza coroborată a listingurilor telefonice, a extraselor bancare și a înregistrărilor din camere de supreveghere video de la bancomat și evită să menționeze în declarația sa acestui card bancar sau faptul că l-ar fi folosit (…)”, au mai arătat procurorii, potrivit sursei citate.

Cadavrul victimei nu a fost găsit

„În ceea ce privește modul și mijloacele de săvârșire a infracțiunii de omor, facem trimitere la dificultatea evidentă de a stabili o situație de fapt precisă în condițiile în care cadavrul victimei nu a fost găsit, iar inculpatul, după ce a negat comiterea faptei, s-a prevalat de dreptul la tăcere, furnizând declarații fără a accepta întrebări din partea procurorului (…) Nu trebuie omis nici impactul periculos pe care ipoteza neluării unor măsuri ferme împotriva persoanelor care comit fapte de acest gen îl poate avea asupra activității de prevenție, întrucât se acreditează ideea eronată că acțiunile menite a ascunde cadavrul umare comiterii unui omor asigură evitarea tragerii la răspundere penală”, se mai arată în documentul respectiv.

Şase femei din preajma lui Lavric au dispărut

În 1995 au început disparițiile. Una dintre surorile soției de la acea vreme, Iuliana Iordache, a dispărut fără urmă. Mama fetei declara la acea vreme că Iuliana ar fi fost văzută ultima dată, în timp ce urca în microbuzul lui Vasile Lavric. Şi de-atunci, nimeni nu mai știe nimic de ea.

10 ani mai târziu dispare și soția, Nicoleta Lavric, la 5 zile după ce depune actele de divorț. Femeia aflase că soțul are o relație cu una dintre surorile sale. La aproape două luni distanță, dispare și sora cu care o înșela pe Nicoleta, Ramona Iordache. La toate aceste dispariții se mai adaugă alte două morți misterioase: prima soție a lui Lavric moare într-un accident de mașină în 1979, după ce divorțează de acesta. Iar a doua soție, Cristina, face infarct la 23 de ani.

Niciodată, Vasile Lavric nu fost condamnat pentru moartea vreuneia dintre cele 6 femei. În 2015, Curtea de Apel Suceava l-a condamnat la 3 ani de închisoare cu suspendare pentru tentativă la omor. În prezent, Vasile Lavric este acuzat de omor. Ar fi încercat să o omoare pe cea de-a treia soție cu un ciocan. Dar, fapta este cercetată abia după dispariția femeii. Adică în 2014. Practic, la acel moment, procurorii aveau 3 dispariții și nicio probă. Un certificat medical în care se arăta ca în anul 2000, cu 5 ani înainte ca ea să se evapore pur și simplu, Nicoleta Lavric a fost internată la spital după ce a fost lovită în cap cu un ciocan. A fost singura probă obținută vreodată împotriva lui Lavric, în cazul disparițiilor și a morților.

Lavric mai are o condamnare. În 1976, când avea 18 ani, a fost condamnat pentru viol la 3 ani de închisoare cu executare.

Rădăuțeanul are 9 copii cu 5 femei și până la o condamnare definitivă, beneficiază de prezumția de nevinovăție. (O.S.)