Tuesday , January 31 2023

Procurorii DIICOT Suceava fac percheziţii la contrabandiștii de tigari din 5 judeţe

În această dimineaţă, poliţiştii suceveni fac 28 de percheziţii în judeţele Suceava, Maramureș, Timiș, Caraș-Severin și Hunedoara. Acţiunea vizează o  grupare cu preocupări infracţionale în sfera contrabandei cu ţigări.
perchezitii

Polițiștii Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice – Biroul Fraude Vamale din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava și procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Suceava desfășoară 28 de percheziții în județele Suceava, Maramureș, Timiș, Caraș-Severin și Hunedoara.
20 de persoane bănuite de introducerea, transportul, depozitarea sau comercializarea ţigărilor de contrabandă vor fi aduse la sediul DIICOT Suceava pentru audieri. Anchetatorii au stabilit că activitatea infracţională ar fi fost desfăşurată, de către membrii grupării, în perioada 2014 – 2015, iar prejudiciul creat bugetului de stat este estimat la 1.000.000 de euro.
Acțiunea beneficiază de sprijinul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale – Inspectoratul General al Poliției Române, al SRI și al Departamentului de Informații și Protecție Internă. La activități participă și poliţişti din cadrul structurilor de investigare a criminalităţii economice din judeţele Maramureș, Timiș, Caraș-Severin și Hunedoara, luptători de acțiuni speciale, lucrători DGA și jandarmi.

Vezi si

Aeroportul Suceava, locul doi într-un top european, din punct de vedere al creșterii procentuale a numărului de pasageri

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat sâmbătă, 28 ianuarie 2023, că, într-un clasament …