Friday , October 22 2021

Procentul angajaților din sistemul de învățământ sucevean care s-au vaccinat a crescut la 38,8%

Inspectoratul Școlar Județean (IȘJ) Suceava a centralizat informațiile primite din unitățile de învățământ preuniversitar în urma completării formularelor transmise de către Ministerul Educației pentru a actualiza statisticile angajaților din sistem care s-au vaccinat împotriva COVID-19. La nivelul județului Suceava, procentul personalului vaccinat a crescut cu peste 4% în perioada verii.

Potrivit inspectorului școlar general Grigore Bocanci, situația transmisă către minister arată că, în momentul de față, sunt 3.092 de cadre didactice și 1.012 cadre auxiliare și nedidactice vaccinate. Ținând cont că la finalul anului școlar trecut erau 10.567 de angajați în sistem – 7.569 de cadre didactice și 2.998 personal didactic auxiliar și nedidactic, procentul personalului vaccinat a ajuns la 38,8%, în creștere de la ultima raportare, din luna aprilie, când erau 34,6% angajați vaccinați. Mai exact, în această vară s-au vaccinat 446 cadre didactice și doar 33 de angajați din celelalte două categorii, în total fiind vorba despre 479 de persoane. Precizăm că, până la data de 21 aprilie a.c., 3.625 de angajați din sistemul de învățământ sucevean erau vaccinați, dintre care 2.646 de cadre didactice, 377 personal didactic auxiliar, și 602 angajați din categoria personal nedidactic.

Începând de săptămâna viitoare, formulare privind acordul sau refuzul de a vaccina elevii eligibili, adică cei cu vârste peste 12 ani, vor fi distribuite în școli, urmând ca părinții să le completeze. De asemenea, Ministerul Educației vrea să realizeze o statistică la zi și cu elevii deja vaccinați, astfel că formularele vor avea și o astfel de întrebare la care părinții vor trebui să răspundă. (O. NUȚU)

Vezi si

Participarea la proba scrisă a admiterii la Școala Militară de Subofițeri Jandarmi Fălticeni, posibilă doar cu certificat verde sau test COVID negativ

Sâmbătă, 23 octombrie, este programată proba scrisă de verificare a cunoștințelor pentru examenul de admitere …