Probele scrise pentru Evaluare Nationala si Bacalaureat ar putea avea loc in iulie. Materia de examen va fi doar cea din primul semestru

secretarasite

7/04/20 ora:2:30pm

Monica Anisie, ministrul Educatiei reluare scoalaMinistrul Educației, Monica Anisie, a susțint marți o declarație de presă în care a anunțat cum și când vor avea loc Evaluarea Națională și Bacalaureatul 2020, precum si admiterile la facultate. Reluarea cursurilor în școli va avea loc după încetarea stării de urgență, iar probele scrise la Evaluarea Națională și Bacalaureat 2020 ar putea fi organizate în luna iulie. Ministrul Educației, Monica Anisie, a anunțat că programa pentru examenele naționale nu va cuprinde materia aferentă semestrului al doilea.

Simulările pentru clasa a II-a, a IV-a și a VI-a se anulează în acest an școlar, a anunțat ministrul Educației.

La fel se întâmplă și cu olimpiadele și concursurile școlare, care nu vor mai avea loc în acest an, în condițiile stării de urgență. Sesiunea specială de Bacalaureat, organizată de obicei în luna mai pentru olimpici, se anulează.

„Vreau să fac precizarea că data exactă privind reluarea cursurilor se va stabili în funcție de evoluția pandemiei de coronavirus”, a precizat Ministrul Educației.

Cele mai importante declarații ale Ministrului Educației:

 • Pentru a ne proteja sănătatea suntem nevoiți să stăm în casă.
 • În această perioadă MEC a fost în strânsă legătură cu cadrele didactice, inspectoratele.
 • Am început deja să asigurăm tablete din comunitățile dezavantajate.
 • În acest timp am urmărit cu atenție ce se întâmplă în celelalte state ale UE.
 • În ultima perioadă am avut consultări cu partenerii ministerului cu care am agreat măsurile care se impun.
 • Vreau să fac precizarea că data exactă privind reluarea cursurilor se va stabili în funcție de evoluția pandemiei de coronavirus.
 • Probele scrise ale EN și BAC ar putea fi organizate în luna iuliu. Programa nu va cuprinde materia aferentă semestrului al doilea.
 • Situația scolară se va încheia cu minimum 2 note, plus teza, acolo unde este cazul.
 • Calendarele pentru înscrierea în clasa pregătitoare, la grădinită vor fi decalate și anunțate imediat ce va fi stabilită data reînceperea cursurilor.
  Admiterea la ciclul de licență în ciclul uniersitar se va organiza după susținerea examenului de BAC.