Thursday , February 2 2023

Prin rotație, pentru o perioadă de 30 de zile, în fiecare cartier sucevean vor fi relocate forțe suplimentare de poliție

Acțiunile au ca scop asigurarea climatului de ordine și siguranță publică pentru locuitorii cartierului, fiind vizate prevenirea tâlhăriilor stradale, a furturilor din auto, a furturilor din locuințe, furturilor din genți și buzunare, prevenirea faptelor de violență stradală și a altor acte de tulburare a ordinii și liniștii publice

 ipj suceava

Siguranța stradală este o prioritate pentru polițiștii suceveni. Din analizele făcute a rezultat și faptul că una dintre cele mai mari îngrijorări ale comunității este legată de siguranța în spațiul public. Având în vedere aceste considerente, dar și faptul că din experiența anilor anteriori, pe perioada de vară se înregistrează cele mai multe infracțiuni stradale, polițiștii au inițiat un demers de securizare a cartierelor de pe raza municipiului Suceava.

Astfel, prin rotație, pentru o perioadă de 30 de zile, în fiecare cartier vor fi relocate forțe suplimentare de poliție, vor fi analizate strict elementele de vulnerabilitate și vor fi sporite acțiunile de patrulare pe itinerarii multiple și va fi asigurată o vizibilitate sporită a polițiștilor pentru descurajarea actelor de natură infracțională.

Pentru început, conceptul de securizare urbană a fost implementat la nivelul cartierului sucevean Burdujeni. Din dispoziția șefului inspectoratului, comisarul șef Dorel Aicoboae, a fost constituită zona specială de siguranță publică la nivelul acestui cartier. Pentru desfășurarea activităților polițienești specifice pe toate liniile de muncă – ordine și siguranță publică, investigații criminale, siguranță rutieră – sunt angrenați zilnic pe lângă polițiștii Secției de Poliție Burdujeni alți peste 20 de polițiști din cadrul Poliției Municipiului Suceava dar și luptători din cadrul Serviciului de Acțiuni Speciale IPJ Suceava.

Acțiunile zilnice desfășurate au ca scop asigurarea climatului de ordine și siguranță publică pentru locuitorii cartierului, fiind vizate prevenirea tâlhăriilor stradale, a furturilor din auto, a furturilor din locuințe, furturilor din genți și buzunare, prevenirea faptelor de violență stradală și a altor acte de tulburare a ordinii și liniștii publice.

Au fost stabilite trei noi itinerarii de patrulare pentru acoperirea eficientă a tuturor zonelor cartierului. Totodată vor fi făcute verificări în vederea dispunerii unor măsuri pentru îmbunătățirea iluminatului stradal și instalării unor sisteme de supraveghere video eficiente în zonele de risc.

Acțiunile sporite de control au fost deja demarate de polițiști, în prima săptămână de la implementarea conceptului fiind aplicate peste 150 de sancțiuni contravenționale și fiind prinși în flagrant mai mulți autori de infracțiuni.

Astfel, au fost legitimate 272 de persoane, 93 dintre acestea fiind avertizate cu privire la comportamentul în societate. Au fost verificate 75 de obiective aflate pe raza de competență, 24 de bagaje găsite asupra unor persoane care ridicau suspiciuni, 35 de paznici de unități economice, precum și ATM-urile din zona de competență.

Polițiștii au dat 157 de amenzi în valoare de 35.165 de lei. Aceștia au verificat peste 150 de vehicule, fiind reținute trei permise de conducere și ridicate trei certificate de înmatriculare.

In urma prezenței sporite în teren a fost prins în flagrant un bărbat de 43 de ani, din Suceava, autorul unui furt dintr-un autoturism. Bunul sustras, un telefon mobil a fost predat proprietarului.

De asemenea, la data de 8 iunie 2017, la ora 16.40, o patrulă de siguranță publică din cadrul Secției de Poliție Burdujeni, s-a sesizat din oficiu despre faptul că pe strada Putna din municipiul Suceava se deplasa un tânăr ce avea asupra sa un bagaj voluminos. La vederea polițiștilor și-a schimbat direcția de deplasare, motiv pentru care a fost legitimat și identificat ca fiind un tânăr de 16 ani, din municipiul Suceava. Acesta avea asupra sa o geantă din rafie în care transporta componente auto. Ulterior, tânărul a fost dus la sediul Secției de Poliție Burdujeni, unde a recunoscut că a furat componentele auto de la un motor care se afla sub scara blocului unde locuiește și care aparține unui vecin de-al său, în vârstă de 49 de ani. Pe numele său a fost întocmit un dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de „furt”. (D.Z.)

Vezi si

 Activități desfășurate de polițiștii suceveni pentru prevenirea violenței în mediul școlar (FOTO)

În perioada 30 ianuarie –  3  februarie 2023, polițiștii organizează o serie de activități suplimentare …