Sunday , October 2 2022

Primul tronson al rutei alternative Suceava-Botoșani este aproape de finalizare

Un sens giratoriu dă oarece bătăi de cap unui important proiect al Primăriei Suceava, dar se pare că vor fi găsite soluții până la urmă. Este vorba despre tronsonul I al rutei alternative Suceava – Botoșani, situat de la intersecția străzii Apeductului cu Calea Unirii și strada Traian Vuia până la nou construitul „Pod al Unirii”.

Primarul Ion Lungu s-a exprimat în conferința de presă de miercuri ca fiind tronsonul al II-lea, dar asta probabil prin raportare la faptul că primul obiectiv al investiției la ruta alternativă a fost „Podul Unirii”. Referitor la acest prim tronson cuprins din strada Apeductului și o parte din strada Mirăuți până la Podul Unirii, primarul Ion Lungu a anunțat că lucrările sunt aproape de finalizare, dar au apărut câteva probeleme cu cabluri și rețele, care nu erau prevăzute și pentru rezolvarea lor mai este necesar timp. Din punctul de vedere al edilului, problema ar putea fi rezolvată până la finele lui august.

O altă problemă la care s-a referit primarul Sucevei în conferința de presă este cu privire la un sens girtatoriu care trebuie făcut de un dezvoltator imobiliar. Edilul nu l-a numit, dar este vorba despre un bloc turn al cărui Plan de Urbanism Zonal (PUZ) a fost aprobat înainte de pandemie, în zona unei autogrări private. Proiectul imobiliar este unul de anvergură și prevedea un sens giratoriu. Pe de altă parte, primarul a spus că Primăria Suceava a prevăzut în proiectul rutei alternative un alt sens giratoriu, la intersecția străzilor Traian Vuia, Calea Unirii și Apeductului. Ca atare, Primăria Suceava nu vrea să aștepte câțiva ani și de aceea a cerut acestui dezvoltator imobiliar banii pentru lucrările aferente sensului giratoriu pe care îl are în vedere. Cu sau fără acest sens giratoriu, tronsonul respectiv va fi dat în folosință și până la amenajarea sensului giratoriu de la intersecția străzii Apeductului cu strada Traian Vuia și Calea Unirii – pe care edilul speră să îl facă până la finele anului – circulația mașinilor grele care vin de pe ruta alterantivă va fi dirijată, după cum a  explicat edilul, spre podul de la Bazar și apoi spre sensul giratoriu pentru a se întoarce din nou pe pod și a merge pe strada Traian Vuia. Este de văzut dacă se va materializa sau nu această idee. (Dan PRICOPE)

Vezi si

Foresta s-a desprins în fruntea clasamentului după victoria cu CSM Bacău. Șomuz s-a impus în derbyul de la Rădăuți

Foresta s-a desprins la cinci puncte în fruntea clasamentului Seriei I a Ligii a III-a, …