Saturday , May 18 2024

Primul strat de asfalt pe axialul Suceava – Iași se va turna la Bosanci în două săptămâni

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a verificat stadiul lucrărilor la drumurile județene.

El a mers în cursul zilei de luni, 15 aprilie în câteva zone ale județului unde sunt derulate lucrări la infrastructura rutieră de interes județean, preocupare principală fiind axialul Suceava – Iași, pe ambele loturi.

Se lucrează intens în Ipotești, unde se conturează deja drumul, fiind turnate 2 straturi de asfalt și finalizându-se șanțurile și rigolele. La Bosanci se schimbă patul drumului pe o porțiune de 1,5 km. S-a cărat piatră concasată, se compactează și am cerut constructorului sa stropească periodic pentru a limita praful din zonă. Avem promisiunea că acolo se va turna primul strat de asfalt în 2 săptămâni. Constructorul a avansat foarte bine în zona Luncușoara, Udești. Continuă lucrările la sensul giratoriu de la Liteni, realizat împreună cu primăria Liteni”, a declarat Gheorghe Flutur cu privire la lotul 1 de la limita cu județul Iași până la intrarea în municipiul Suceava dinspre Ipotești.

Pe lotul celălalt – de la ieșirea din Suceava spre Zaharești și de acolo pe traseele de drum județean ce duc din Stroiești spre Costâna și mai departe spre Dărmănești la intersecția cu DN 2 – președintele CJ Suceava a constatat că se turna asfalt la Stroiești, în zona căii ferate. „Am solicitat să se lucreze cu mai multe forțe pentru a se finaliza lucrarea până la Paști. Se lucrează la Liteni Moara la înlocuirea plăcilor de beton din carosabil. Treptat numărul punctelor de lucru se reduce, drumurile județene prinzând contur. Într-adevăr încă mai este disconfort în trafic în anumite locuri, dar sper ca acest lucru să se încheie în câteva săptămâni”, a explicat Gheorghe Flutur. (Dan PRICOPE)

Vezi si

120 de studenți participă la FIA Food Fest 2024

Facultatea de Inginerie Alimentară din cadrul Universității ”Ştefan cel Mare” din Suceava organizează, sâmbătă, 18 …