Primul Ford „Made in Romania” va fi prezentat în primăvară la Salonul Auto de la Geneva

reportersite
10 decembrie 2010, 16:34

Ford Europa va prezenta în cadrul cadrul Salonului Auto de la Geneva din luna martie a anului viitor conceptul viitorului model de clasă mică, cunoscut sub numele de B-Max care va intra în fabricaţie la uzina de la Craiova la finele acestui an, potrivit publicaţiei Automotive News Europe, care citează o sursă din cadrul companiei americane.

Astfel, la un an distanţă de la prezentarea SUV-ului Duster, care în prezent deţine mai mult decât o treime din producţia Dacia, tot la Geneva va fi prezentat cel de-al doilea model de impact asupra industriei auto locale.

Potrivit declaraţiilor lui Dionisio di Campos, pre[edintele Ford România, viitorul model de clasă mică va intra în producţie la finele anului viitor dar în versiune de pre-serie, urmând ca demararea producţiei la capacitate maximă să demareze la începutul lui 2012.

În gama constructorului american B-Max va înlocui actualul Fusion şi va concura direct cu Opel Meriva, Citroen C3 Picasso, Renault Modus/Grand Modus. La fel ca în cazul lui Grand C-Max, viitorul B-Max va avea uşile din spate culisabile, la fel ca în cazul monovolumelor mai mari.