Tuesday , May 17 2022

Primele taxiuri cu motorizare integral electrică în Suceava

Doi dintre viitorii taximetriști suceveni vor introduce în circulație două taxiuri integral electrice.

În ședința ordinară de pe 27 ianuarie a Consiliului Local Suceava va fi supusă aprobarea unui proiect de hotărâre inițiat de primarul Ion Lungu și viceprimarul Lucian Harșovschi cu privire la cinci autorizații taxi dintre care două pentru autovehiculele cu propulsie integral electrică și trei pentru autovehiculele cu motor termic. Numărul maxim de autorizații taxi este de 400, stabilit încă din 2008.

În data de 30 septembrie 2021 s-a aprobat declanșarea procedurii de atribuire a 6 autorizații taxi disponibile pentru transportul de persoane în regim de taxi iar între 7 octombrie și 6 decembrie 2021 – perioada de depunere a cererilor de participare la procedura de atribuire a autorizațiilor taxi – au depus cereri de participare la proceduri 5 transportatori din cei 19 înscriși în lista de așteptare, cu un număr total de cinci autovehicule.

La 20 decembrie a fost afișată lista cu punctajele totale obținute, în ordine descrescătoare, cele două autorizații taxi atribuite pentru autovehiculele cu propulsie integral electrică și cele trei autorizații taxi pentru autovehiculele cu motor termic. (D.P.)

 

Vezi si

În județul Suceava s-a autorecenzat 37.7% din populația rezidentă estimată. Perioada de autorecenzare s-a prelungit până pe 27 mai

Comunele Bălăceana, Ciocănești, Breaza, Moldova Sulița, Ilișești, Zamostea și municipiul Câmpulung Moldovenesc dețin locurile fruntașe, …