Tuesday , April 16 2024

Primele semne pe 2021 că agenții economici nu o duc bine: plățile de taxe sunt la jumătate față de 2020. Lungu spune că situația nu este definitivă, fiind o analiză pe numai trei zile

Primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, a prezentat o situație cu încasările din taxe și impozite locale în primele trei zile, comparativă cu cea de anul trecut, iar un prim semnal este acela că mediul economic este departe de a-și reveni.

Astfel, agenții economici au plătit doar 88.361 de lei față de 166.198 lei anul trecut, deci o scădere de 53,16%. Totuși, edilul este de părere că situația nu este una definitivă, mai ales că este vorba doar de o comparație pe primele trei zile și a arătat că sunt speranțe ca să fie o evoluție pozitivă în continuare, poate și pe fondul unor plăți de la stat în sectorul HoReCa.

„Deși nu sunt definitorii aceste cifre pe doar trei zile, ele arată totuși o direcție pe care o bănuiam cu toții. Problema este la agenții economici. Sper ca lucrurile să evolueze pozitiv. Știu că sunt mulți agenți din domeniul HoReCa care așteaptă ajutoare de la stat, dar este clar că aceștia sunt într-o situație economică dificilă”, a explicat Ion Lungu în conferința de presă online de miercuri, 13 ianuarie.

El a atras atenția agenților economic care activează în apartamente să aibă în vedere ca să parcurgă procedura legală până la 31 martie, adresându-se Direcției Economice din Primărie, pentru că în caz contrar riscă să li se calculeze impozite mai mari.

Pe de altă parte, potrivit statisticii prezentate miercuri de primarul Ion Lungu, în primele trei zile ale lui 2021 s-au încasat 735.649 lei, față de 763.794 de lei în primele trei zile ale lui 2020, însă faptul că nu este o scădere atât de mare se datorează faptului că încasările de la populație au crescut și că populația a plătit mai mult ca agenții economici. Concret, persoanele fizice au plătit în acest an 647.287 de lei, iar în perioada similară a anului trecut 597.596 deci o creștere de 8%. (D.P.)

Vezi si

Festivalul de Artă Medievală „Ștefan cel Mare”, nominalizat la „Destinația Anului”, ediția 2024

Toți cei care iubesc Cetatea de Scaun a Sucevei și evenimentele care se organizează aici, …