Friday , September 17 2021

Primele cazuri de Covid DELTA în județul Suceava – două persoane care au venit din Anglia

Este vorba de două persoane din Frătăuții Noi care au venit recent din Anglia. Cadrele medicale sucevene mai au pacienți suspecți și au trimis trei probe pentru secvențiere

Se pare că nu a durat prea mult până când temuta variantă DELTA  a coronavirusului a ajuns și la Suceava. În prezent, la secția de Boli Infecțioase a Spitalului Județean sunt doi pacienți diagnosticați cu această tulpină Covid 19.

Este vorba despre două persoane din Frătăuții Noi, întoarse recent din Anglia.

Cadrele medicale sucevene au trimis alte trei probe pentru secvențiere, dar încă nu au venit rezultatele oficiale.

Dacă se confirmă, cadrele medicale de la Spitalul Județean Suceava nevaccinate trebuie să se prezinte la muncă cu test Covid negativ.

De altfel, secretarul de stat în Ministerul Sănătății, Andrei Baciu, a declarat la postul public de televiziune că au fost diagnosticate încă două persoane cu tulpina Delta a coronaviruslui. „Sunt câteva cifre proaspete cu privire la pacienții care sunt diagnosticați cu varianta Delta. Avem 89 de cazuri în România, două dintre acestea diagnosticate în cursul zilei de ieri, cu istoric de călătorie în Marea Britanie”, a declarat Baciu.

Baciu a afirmat, referitor la tulpina Delta că principalul aspect îngrijorător este contagiozitatea mai crescută a acestei variante. „Se transmite mult mai ușor. La acest moment nu putem vorbi de transmitere comunitară în România”, a explicat acesta. (O.S.)

Vezi si

Elevii navetiști beneficiază de decontarea cheltuielilor de transport. Actele necesare

Decontarea cheltuielilor de transport pentru elevii care nu pot fi școlarizați în localitatea de domiciliu, …