Thursday , December 1 2022

Primarul Sucevei va imparti si anul acesta sarmale pelerinilor care vin la hramul Manastirii “Sfantul Ioan cel Nou”

Primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, a declarat c\ va continua tradi]ia `nceput\ cu mai mul]i ani `n urm\ de a `mp\r]i sarmale pelerinilor care vin la Hramul M\n\stirii „Sf=ntul Ioan cel Nou de la Suceava”. Ion Lungu a declarat, ieri, `n conferin]\ de pres\, c\ el [i so]ia lui vor oferi, `n seara zilei de joi, 23 iunie, sarmale [i ap\ mineral\ pelerinilor ce vor veni la Suceava cu prilejul hramului m\n\stirii „Sf=ntul Ioan cel Nou de la Suceava”. Hramul acesteia are loc `n data de 24 iunie, `ns\ foarte mul]i pelerini ob[nuiesc s\ vin\ cu o zi sau dou\ mai devreme la Suceava.
El a ar\tat c\, `mpreun\ cu so]ia sa, Lumini]a, va `mp\r]i `n fa]a m\n\stirii caserole cu sarmale [i p=ine, dar [i ap\ mineral\, ar\t=nd c\ a preg\tit cinci mii de s\rm\lu]e. Zeci de mii de pelerini din toat\ ]ara sunt a[tepta]i de joi seara la Suceava, ace[tia urm=nd s\ se roage la moa[tele Sf=ntului “Ioan cel Nou” [i s\ participe, vineri, la Sf=nta Liturghie oficiat\ `n curtea m\n\stirii [i apoi la o procesiune pe str\zile ora[ului. Vineri dup\ amiaz\ vor `ncepe `n Suceava manifest\rile prilejuite de Zilele Sucevei, urm=nd ca p=n\ duminic\ s\ fie organizate concerte, spectacole sau vernisaje de expozi]ii. (D.P.)

Vezi si

Preotul bisericii Sf. Nicolae din Sadova, găsit mort în urma unui infarct

Marți, 29 noiembrie, la ora 13.33,  polițiștii din Pojorâta au fost anunțați despre faptul că …

No comments

  1. N-ar fii mai corect sa imparta sarmale cei de la manastire ? .Nici nu mai sti daca unii vin la manastire pentru credinta sau pentru sarmale .